Українська правда

Луческу: Вихід з групи ЛЧ важливіший ніж чемпіонат України

Сергей Шемшученко — 28 серпня 2008, 08:29

Післяматчева прес-конференція головного тренера донецького "Шахтаря" Мірчі Луческу:

- Для нас дуже важливий вихід в груповий етап Ліги чемпіонів після двох хороших ігор - в Донецьку і тут, в Загребі. Ми дуже сильно хотіли потрапити в Лігу і добилися цього. Думаю, що рахунок і в першому, і в другому матчах із загребським "Динамо" відповідав тому, що відбувалося на полі. Ми дуже добре вивчили суперника. Звичайно, можна сказати, що "Динамо" цього року відрізняється від тієї команди, яка була сезон тому. Наші суперники втратили низку провідних гравців. Проте, треба сказати, що ми показали гру у всіх компонентах кращу ніж дії противника.

Наші футболісти сьогодні добре інтерпретували гру, упевнено виглядали в тактичному плані. "Динамо" я бажаю успіхів в Кубку УЄФА, а нам, відповідно, вдалого жеребкування завтра. Наш наступний пріоритет - вихід з групи. Вважаю, це важливіше, ніж те, що відбувається в чемпіонаті України.

- Чи було легше, ніж ви могли передбачити?

- Справді, я чекав, що гра буде куди складніше. Особливо, після останніх двох виграшів "Динамо" у першості Хорватії. Ми були упевнені, що після таких успіхів наш противник буде повністю мобілізований, стане пресингувати по всьому полю. Але ми були готові: легко виходили з-під їх опіки, наш захист дуже добре контактував з центру поля. Вибираючи сьогодні склад, ми віддали перевагу вибуховим футболістам. Малося на увазі, що "Динамо" атакуватиме, тобто за спинами їх оборони відкриються вільні зони - і тут згодиться швидкість.

- Чому навіть в запасі не було Гладкого і Селезнева?

- І Селезнев, і Гладкий, і ще Жадсон - дещо повільніші, ніж ті гравці, які сьогодні були на полі. Я маю на увазі Луіса Адріано, Моренно і Вілліана. Ми вирішили розташувати в середині поля Дуляя, який відмінно діяв за рахунок свого досвіду. Крім того, цей гравець завжди виконує тактичні задумки тренера. Думаю, що Дуляй сьогодні був кращим на полі.

- Чи можна назвати вихід в Лігу відправною точкою нового "Шахтаря"...

- Ми повернемось назад до Донецька, і проблеми залишаться. Ніхто, на жаль, не писав, що в матчі з "Металістом" фіксувалося положення поза грою, якого і близько не було, як і про Львів, і багато інших моментів... Добре, що зараз ми сконцентровані на Лізі чемпіонів, де грають у відкритий футбол і немає команд, які всі 90 хвилин стоять в своєму штрафному майданчику.

Прес-служба ФК "Шахтар"