Українська правда

Ахметов: Мені позавчора приснилося, що нам спочатку забили один гол, потім другий – і ми вилетіли

Сергей Шемшученко — 28 серпня 2008, 08:45

Після матчу "Динамо" - "Шахтар" президент донецького клубу Рінат Ахметов відправився до преси і тут же пожартував, що навіть при такій непоганій грі, яку продемонстрували сьогодні "гірники", він схуд кілограма на півтора.

- Сильно хвилювалися?

- Рахунок 2:0 в Донецьку для нас був цілком прийнятним, щоб пройти далі. Але я однаково хвилювався. Та і вся команда хвилювалася. Думаю, після цієї перемоги ми і в чемпіонаті всіх наздоженемо і переженемо. "Шахтар" - така команда, яка може виграти всі останніх 24 гри чемпіонату.

- А ви про це футболістам говорили?

- Так, саме про це я і сказав. І додав, що вірю в це! Справді, в нашому чемпіонаті стало більше конкуренції. І це дуже добре, це радує. Коли у нас відбирають очки, з одного боку, це неприємно, а з іншого - це радує, бо рівень чемпіонату зростає... Тому вітаю і наших уболівальників, і фенів київського "Динамо" з виходом двох українських команд в груповий етап Ліги чемпіонів. І за "Дніпро" переживатиму. Дуже важливо, щоб ми набирали очки у спільну скарбничку, і щоб в Лізі не були хлопчиками для биття. Дуже важко я переніс минулий сезон - такий початок і такий кінець виступів на європейській арені, яких ніхто не чекав - ні ми, ні футболісти, ні тренери, ні уболівальники. Тому я відчуваю себе в боргу перед уболівальниками за минулий сезон, за минулу Лігу чемпіонів. Постараємося цього року виправдати надії.

- У вас було передчуття сьогоднішньої перемоги?

- Мені позавчора приснилося, що нам спочатку забили один гол, потім другий - і ми вилетіли. І я відразу всім почав розповідати цей сон, щоб він не збувся. А ось сьогодні мені приснилося свято. Це і є свято - ми вийшли в груповий етап!

- Як вам сподобалося "Динамо"?

- Думаю "Динамо" - це дуже хороша команда. Ми свого часу хотіли купити двох футболістів, робили серйозну пропозицію щодо да Сілви і Модріча, готові були заплатити 35 мільйонів євро за обох футболістів. Це було минулого літа. Але керівництво хорватського клубу на цей крок не пішло. На сьогоднішній день мої скаути ще не доповіли, що в "Динамо" є інші Модріч і да Сілва. Але ми добре знаємо, що тут добре працюють з молодими гравцями. Тут багато талановитих футболістів, але уболівальники хочуть, щоб вони грали за Хорватію. А ми хочемо, щоб таланти виступали в нашій команді.

Прес-служба ФК "Шахтар"