Українська правда

Юнацька збірна програла бельгійцям

Сергей Шемшученко — 30 серпня 2008, 15:44

У четвер, 28 серпня, юнацька збірна України (U-17) зіграла другий матч на XXIII міжнародному турнірі Syrenka Cup проти команди Бельгії. Маючи ігрову перевагу, українці, на жаль, не змогли втілити її у голи, закінчивши поєдинок нульовою нічиєю.

У серії ж 11-метрових ударів Фортуна була на боці суперника - 5:6. Наостанок на підопічних Олександра Головка чекає матч за сьоме місце із господарями змагань, командою Польщі.

Зустріч з бельгійськими однолітками показала, що після відчутної поразки на старті турніру від Данії (0:3) тренерським штабом були зроблені правильні висновки. Наші хлопці були сповнені бажанням вигравати. Багато в чому саме завдяки активним діям "синьо-жовтих" гра виявилася динамічною і видовищною.

Українці володіли перевагою і не раз мали можливість відкрити рахунок. У першому таймі Олександр Караваєв змарнував найреальнішу нагоду відзначитись, не влучивши по воротам із двох метрів після прострілу Артема Щедрого.

Після перерви гра також проходила під акомпанемент атак наших футболістів. Непогані моменти не реалізували Віталій Рябушко, Ярослав Прокіпчук та той же Олександр Караваєв. В результаті нулі на табло і післяматчеві пенальті, в яких, як відомо, перемагає той, кому посміхнеться Фортуна. Цього ж вечора вона обрала гравців збірної Бельгії.

Останній матч підопічні Головка проведуть у суботу, коли разом із поляками виборюватимуть сьоме місце. На запитання, чи не пригнічені хлопці після двох поразок поспіль, Олександр Головко відповів:

"Засмучуватися команді нема коли. Невдовзі - заключний матч, тож треба готуватися, робити висновки і підбирати оптимальний склад на останній бій".

Україна - Бельгія - 0:0 (пенальті - 5:6)

Україна: Данкович, Ордець, Кічін, Щедрий (Бабенко, 79), Караваєв, Нойок, Рябушко, Лонський (Іванко, 29, Прокіпчук, 78), Коваль, Довгий, Рижук.

Попередження: Нойок, 56.

Результати інших матчів:

Польща - Норвегія - 0:2

Угорщина - Білорусь - 3:0

Чехія - Данія - 1:1 (пенальті - 4:5)

Субота, 30 серпня

Фінал: Угорщина - Данія

Матч за 3-є місце: Білорусь - Чехія

Матч за 5-е місце: Бельгія - Норвегія

Матч за 7-е місце: Польща - УКРАЇНА

ffu.org.ua