Українська правда

"Карпати" прийматимуть своїх суперників на "лімузині"

Сергей Шемшученко — 8 вересня 2008, 14:21

Керівник "МЕГАзону" Юрій Костюк повідомив, що його структура засіяла гектар поля спеціальним сортом трави, який називається "лімузин". Його специфіка в тому, що коренева система цієї травички сягає 30-ти сантиметрів у довжину, що робить її надзвичайно стійкою до футбольних бутсів.

- Це англійський сорт трави, але купували ми його в США. Один кілограм насіння коштує близько 90 гривень. На один гектар потрібно 300 кілограмів. Цей сорт дуже вибагливий, але у нас він прижився - і це просто чудово. Ми посилено працюємо над тим, щоб його зберегти і на наступний сезон постелити на "Україні" газон саме з цієї трави, - каже Юрій Костюк.

Як експеримент, цю траву засіяли у воротарських майданчиках на "Україні". Відразу помітно, що вона там почувається комфортно - штовханина та тупотіння голкіпера на місці їй не шкодять.

- У травні ми плануємо змінити на стадіоні газон - робити це потрібно у будь-якому разі, адже у нас грає дві команди. Таким чином вдасться уникнути синдрому "осінь-весна", коли поля у надто поганому стані. Я думаю, це буде дуже вдалий крок, бо сорт "лімузин", можна сказати, безсмертний, - підсумував Юрій Костюк.

fckarpaty.lviv.ua