Українська правда

Тренер "Олександрії": Перемога над "Карпатами" - не межа наших мрій

Сергей Шемшученко — 15 вересня 2008, 09:20
Юрій Коваль, головний тренер ПФК "Олександрія", про перемогу своєї команди над львівськими "Карпатами" у 1/16 Кубку України:

- На мою думку, "Карпати" сильні у швидких атаках, гірше грають у позиційний футбол. Відтак ми вирішили змусити суперника якомога менше рухатися. Думаю, нам це вдалося. До того ж нам на руку зіграло й те, що "Карпати" підготували нам фактично... сюрприз. Команда почала грати за новою схемою 4-4-2, а не так, як ми чекали - 4-3-3. Зрештою, "Карпати" так і не змогли максимально ефективно перебудуватися, адже цей процес, на мою думку, може і дещо штучний, не зовсім підготовлений. Для того, щоб змінити гру, потрібно, щоб гравці мали відповідне бачення і майстерність, щоб перелаштуватися. Та це моя думка. Ми ж, навпаки, зіграли у свій футбол, той, який хотіли. Крім того, на гру з суперником вищого класу команду налаштовувати фактично не потрібно, радше - заспокоювати.

- Для ПФК "Олександрія" і Олександрії це, мабуть, великий успіх - здолати вищоліговий клуб у Кубку?

- Відносно. Емоційно - так. Але це не верх наших мрій. Я ж розумію, що це лише один матч. На турнірній дистанції ми наразі виглядаємо не так впевнено. Та перемога над "Карпатами" показує, що ми на правильному шляху, недаремно працюємо.

Інформаційний центр ФК "Карпати"