Українська правда

Олег Лужний: Молодим хлопцям потрібно дати шанс проявити себе

Сергей Шемшученко — 15 вересня 2008, 11:16

Тренер київського "Динамо" Олег Лужний прокоментував гру своє команди проти мелітопольського "Олкому" у 1/16 Кубку України:

- Чесно кажучи, мелітопольська команда дуже сподобалася, особливо у перші хвилини гри. У суперника були два шанси забити м'яч у наші ворота. Спочатку, коли футболіст вийшов віч-на-віч із Шовковським, а потім один із гравців добре пробивав головою. "Олком" - організована команда, непогано готова фізично. У неї є хороша перспектива.

- Тобто, хтось ще із місцевих вихованців, окрім Хачеріді, може опинитися в "Динамо"?

- Все можливо.

- До речі, як справи у Євгена в "Динамо"? Чому його сьогодні тримали до початку другого тайму?

- Просто на такому рівні він ще ніколи не грав. Коли футболіст приходить з першої ліги, відразу його ніколи не ставлять до основного складу, а потихеньку підпускають до першої команди. Потрібно дати гравцю можливість вийти на заміну в матчах із слабкішими командами. Але прогрес у нього хороший. Мені Женя подобається, в майбутньому з нього вийде дуже хороший футболіст.

- Коли Юрій Сьомін їхав до Англії проглядати матч "Арсеналу", йому не хотілося в двох місцях бути одночасно?

- Це питання потрібно поставити Юрію Павловичу. Природно, він переживав за команду, він же головний тренер.

- Чи важко було зібрати склад на цей матч? Багато футболістів перебували у розташуванні своїх збірних, деякі були травмовані...

- Ви ж бачите, що сьогодні грали ті, хто не задіяний у своїх збірних. Тільки Кравець і Морозюк виступали за молодіжну команду. Всі інші тренувалися з нами.

- Кілька слів про дебют Білали...

- Молодих гравців потрібно підпускати до "основи". В яких же матчах це робити, якщо не сьогодні? Те ж саме стосується і Хачеріді. Молодим хлопцям потрібно дати шанс проявити себе.