Українська правда

Олег Лужний: В "Арсенала" приголомшлива атака

Сергей Шемшученко — 15 вересня 2008, 14:59

Колишній гравець київського "Динамо" та лондонського "Арсеналу" поділився своїми думками напередодні матчу групового етапу Ліги Чемпіонів між цими командами:

Про жереб

Думаю, не так важливо, яку команду визначила нам доля з першої корзини - "Арсенал", "Ліверпуль" або, скажімо, "Барселону". Два суперники екстра-класу опинилися б у нашому квартеті однозначно, і з цим нічого не поробиш. Шанс є завжди - особливо в такій рівній групі як наша. Хто краще налаштується на матч, кому більше пощастить, той і отримає перемогу.

Про суперника

"Арсенал" - дуже пристойна команда. Приголомшливо зіграним виглядає атакуючий дует Адебайора і Ван Персі, непогано виглядають флангові гравці. У нашій групі "Арсенал" справедливо вважається фаворитом, проте футбол знає немало прикладів, коли свідомо більш класні клуби поступалися тим, хто більше прагнув до перемоги. А нам вона зараз потрібніше.

В "Арсеналу" гра, побудована з врахуванням нових виконавців - технічніших, до стилю яких ближче не розмашистість британського футболу, а короткий і середній пас.

Про слабкості лондонців

Про слабкості "Арсеналу" можна говорити лише умовно. Команда володіє приголомшливою атакою, відмінною середньою лінією. Ось оборона трохи їм поступається - і, якщо постаратися, цим можна скористатися.

Про англійський чемпіонат

У англійському чемпіонаті не буває, що на одну гру команда зібралася, на іншу - ні, а на третю хтось з гравців зовсім не прийшов. (Сміється). Всі матчі проводяться із стовідсотковою віддачею, на високому емоційному рівні. Тому немає, припустимо, у "канонірів" такого поняття як основний склад. Є два десятка гравців, з котрих у потрібний момент тренер і вибирає одинадцять.

За матеріалами "СЭ" в Украине"