Українська правда

"Карпати" запросили іноземного арбітра на матч з "Металістом"

Сергей Шемшученко — 16 вересня 2008, 15:50

Стала відома бригада арбітрів, яка в неділю, 21 вересня проводитиме матч 8-го туру Прем'єр-ліги України, в якому львівські "Карпати" приймають харківський "Металіст".

Головний арбітр: Роберт Мальок (Катовіце)

Асистенти: Кшишфтов Мирмус, Марцин Ліс (обидва - Катовіце)

Резервний арбітр: Томаш Мікульскі (Варшава)

Делегат ФФУ: Дяченко (Полтава)

Інспектор ФФУ: Пьяних (Донецьк)

"Карпати" вперше в своїй історії вдались до послуг іноземних суддів, - коментує рішення клубу його генеральний директор Олександр Єфремов. - Разом з тим, наша принципова позиція, яку я озвучував не раз, не змінилася: ми виступаємо за професійне зростання наших, українських арбітрів. Утім, певні претензії до вітчизняних суддів, які обслуговували матчі харківського "Металіста", фактично змусили нас поставити до відома Федерацію Футболу України і Прем'єр-лігу України про те, що ми наполягаємо саме на суддівстві іноземної бригади арбітрів.

Справді, якщо згадати більшість останніх матчів "Карпат" з "Металістом", дії арбітрів в окремих, часто визначальних епізодах, були, м'яко кажучи суперечливими. До речі, не лише у "Карпат" викликають питання дії суддів у поєдинках за участю харків'ян: запорізький "Металург" в матчі з "Металістом", що відбудеться через тур, теж запрошує суддів з-за кордону. Це говорить про те, що не все так добре у нашого бронзового призера, є до них зауваження з боку суперників. Зрештою, це означає, що не все так прекрасно і в нашому суддівському корпусі".

Польському арбітру Роберту Малеку 37 років. Арбітр ФІФА з 2001 року. Популярний ресурс worldreferee.com включив Роберта Малека в десятку кращих світових арбітрів 2007 року. Часто обслуговує міжнародні зустрічі на рівні Кубка УЄФА і молодіжних команд. Інколи судить відбіркові ігри континентальних форумів - так, в 2007 році обслуговував матч Фарери-Італія. Основний рід занять - робота поліцейським.

За матеріалами fckarpaty.lviv.ua та metallist.kharkov.ua