Українська правда

Шевченко: "Я хочу стати лідером "Мілану"

Сергей Шемшученко — 19 вересня 2008, 12:24

- Андрій, ви відчуваєте, що "Мілан" потребує вас?

- Я готовий і знаходжусь у повному розпорядженні Анчелотті. Оптимістично оцінюю не тільки свої перспективи, але і команди в цілому.

- З одного боку для тебе почалося нове життя, а з іншої - ти продовжив кар'єру в кольорах "россо-нері".

- Я задоволений тим, як все склалося. Зараз я відчуваю себе значно краще, у мене навіть змінився вираз обличчя.

- Проте говорять, що "Мілан" знаходиться у кризі, в команді нервовий стан...

- Я впевнений, що ми подолаємо всі труднощі. Не забувайте, що за весь цей час Анчелотті жодного разу не зміг зібрати разом всіх своїх кращих гравців. Проте зараз все зміниться у кращу сторону, адже "Мілан" вже не вперше довго розгойдується на старті сезону. Проте потім команда набирає високу швидкість.

- Ви нагадали про себе двома голами у складі збірної України, яка впевнено розпочала відбіркову кампанію до чемпіонату світу 2010.

- Я дуже радий, що зміг забити важливий гол у ворота збірної Білорусі, реалізувавши пенальті, який мені довірили. Гол у ворота команди Казахстану також був непоганий.

- Українська збірна завжди залежала від Шеви. Чи складеться так, що "Мілан" знову залежатиме від ваших виступів?

- Виступати за національну команду для мене велика честь. Я ніколи не шукатиму приводу для відмови від виклику в збірну. Що стосується "Мілана", то тут потрібно бути максимально чесним і визнати, що це я зараз залежу від "россо-нері". Час не можна повернути назад.

- Чим пояснити, що Ви одним з перших повернулися до Міланелло після виступів за збірну?

- Я намагався бути максимально пунктуальним і точно вчасно відновити підготовку до матчів Серії "А". Я хочу стати лідером "Мілану" і впевнений, що краще попереду.

- Проте "Мілан" поки не дуже...

- "Россо-нері" ніколи не помилялися у вирішальних матчах. Коли під час сезону команда виявлялася на роздоріжжі, ми завжди вибирали вірний шлях.

- Ми побачимо кращу гру Шеви?

- Поки рано прогнозувати. На даний момент мені необхідно грати, нормально тренуватися. Поки все йде добре. Після повернення я вже відзначав, що моїм первинним завданням буде знову завоювати серця вболівальників команди.

- Проте є люди, які не впевнені у правильності рішення про Ваше повернення до "Мілану". Наприклад, Алессандро Костакурта або Жозе Моуріньо.

- Я можу відповісти їм лише своєю роботою і фактичними результатами. Я повернувся, не маючи завищених вимог. Навпаки, я скромний і невибагливий. Віддаю себе у повне розпорядження Анчелотті та керівництву клубу.

- Якої ви думки про ігрові проблеми Пато?

- Не потрібно драматизувати ситуацію. Моя порада молодому колезі - зберігати спокій і продовжувати працювати. Він зовсім юний і у нього велике майбутнє.

- Не вважаєте, що футболка з сьомим номером стає непідйомним вантажем для тих, хто вимушений носити її після Шевченка, який за сім років виступів у команді забив 173 голи?

- Впевнений, що Пато зробив правильно, взявши цей номер. Він не просто носитиме футболку з сьомим номером на спині, але забиватиме голи і даватиме результат.

- Проте у чому причина його кризи?

- Тому що він молодий і недосвідчений, причому не тільки у футболі, але також і в повсякденному житті. У його віці я теж пережив схожу кризу. Він тільки звикає до того, що вимушений знаходитися у тисячах кілометрах від рідного будинку. Пато потребує підтримки.

- Проте свого часу Ви проявили себе з кращого боку вже у дебютному сезоні в "Мілані", забивши 24 голи в чемпіонаті.

- Вперше я одягнув червоно-чорну футболку в 23-річному віці. І вже тоді я привчився до уваги з боку європейської преси. А Пато все ще дитина. Ще раз підкреслю: йому потрібна підтримка, адже він є майбутнім цієї команди.

- Кожне міжсезоння з'являються чутки про те, що Кака піде. Після свого невдалого досвіду в Прем'єр-Лізі, Ви не збираєтеся відмовити його від переходу з "Мілану"?

- Рікі не потребує чужих порад. Він знає, як вчинити у подібній ситуації. Кака може стати символом клубу, не просто душею команди, але її справжнім лідером.

- Міланські вболівальники вже забули гіркоту, яку вони відчували літом 2006 року після Вашого переходу до "Челсі". Проте вони, напевно, чекають отримати подарунок у вигляді голу в міланському дербі, яке відбудеться 28 вересня, через день після Вашого Дня народження.

- Я не хочу заходити так далеко у своїх планах і мріях. Давайте рухатися від гри до гри.

- У міланському дербі Ви зустрінетеся віч-на-віч з Моуріньо. Чого він може досягти з "Інтером"?

- Робота в Італії стане для нього корисним досвідом. Думаю, що і тут він доб'ється успіху.

- Які у нього можуть виникнути труднощі?


- Об'єктивні проблеми, пов'язані з переїздом у нову лігу, тим більше таку складну, якою є Серія "А". Моуріньо знадобиться якийсь час на адаптацію.

championat.ru