Українська правда

Луческу: "Всю відповідальність я беру на себе"

Сергей Шемшученко — 28 вересня 2008, 10:50

На післяматчевій прес-конференції Мірчи Луческу журналісти не знайшли, що запитати у наставника "гірників".

- Ми увійшли до якоїсь негативної динаміки, тому навіть складно щось сказати. У наших матчах суперник використовує першу можливість. Через тиск, обумовлений втратою очок, ми не показуємо ту гру, яку демонстрували раніше. Хоча, навіть по сьогоднішній грі у нас було 6-7 моментів, які потрібно було реалізовувати. Були можливості у Брандао та Селезньова, але напруга, і як наслідок - невпевненість, не дозволяють футболістам забивати голи.

На жаль, наприкінці матчу не всі футболісти діяли в тих зонах, які ми вказували напередодні матчу. Це дозволило супернику вільно приймати м'яч і володіти ним на нашій половині поля. Неймовірно, що з тими гравцями і можливостями, які у нас є, ми знаходимося у такій складній ситуації.

Зараз на нас чекає дуже відповідальна гра проти "Барселони" в Лізі Чемпіонів. Після цього поєдинку можна буде робити серйозний аналіз того, що відбувається з командою. Залишилося всього чотири дні. Потрібно добре підготуватися до матчу Ліги Чемпіонів. Сподіваюся, ми виглядатимемо набагато впевненіше, так, як і має виглядати команда рівня Ліги Чемпіонів. Напевно, "Шахтар" заслужив місце у такому турнірі, як Ліга Чемпіонів, і це потрібно буде довести в середу.

Ми не забиваємо зі стовідсоткових ситуацій. Я не задоволений тією грою, яку показує "Шахтар". За великим рахунком, інші команди почали грати у той футбол, який раніше демонстрували ми. Ми ж, через те, що на нас тисне результат, відмовляємося від видовищної гри, яка приносила радість уболівальникам. І результат. Сьогодні аналіз матчу давати не будемо. А зараз всю концентрацію слід зосередити на "Барселоні". Ми повинні знайти в собі сили здолати ці проблеми і показати у матчі з іспанською командою свою кращу гру. Я говорив і повторюся, що всю відповідальність я беру на себе.

Перед самим виїздом на гру Кучер сказав, що не може сьогодні грати. Невідомо, чому. Може бути, що через психологічний тиск. Дуже важливо, що зараз настає етап Ліги Чемпіонів, і ми можемо перевернути негативну динаміку. Є деякі футболісти, які повинні опуститися з небес на землю і стати такими, якими ми їх знали торік.

shakhtar.com