Українська правда

Костов: "Шахтар" не та команда, з якою можна грати в атакуючий футбол"

Сергей Шемшученко — 28 вересня 2008, 11:01

Наставник донецького "Металурга" Ніколай Костов на післяматчевому спілкуванні з пресою побажав "Шахтарю" успіхів у Лізі Чемпіонів.

- Сьогодні вийшла дуже хороша зустріч, навіть у деяких моментах несподівано жорстка. У нашій команди, як і у "Шахтарі", грають технічні футболісти. Але це футбол і було "дербі", у якому обидві команди прагнули перемогти. Ми дуже легко пропустили гол після перерви. А до цього ми вели спокійно свою гру. Пропустивши ж, почали допускати розриви між лініями, особливо між захистом і півзахистом. "Шахтар" міг цим скористатися і забити другий м'яч. Я задоволений своєю командою і дякую футболістам за те, що вони билися до останнього. Забили гол на останній хвилині… Фактично, цей результат задовільняє нашу команду.

Якби сьогодні були присутні ваші дискваліфіковані і травмовані лідери, це б вплинуло на тактику?

- Я не думаю, що це б вплинуло на нашу тактику. Вважаю "Шахтар" не така проста команда, з якою можна грати цілком в атакуючий футбол. Я бажаю "Шахтарю" і її тренеру успіхів у Лізі Чемпіонів.

- Зовсім нещодавно ви купили бразильця Фабіньо і відразу випустили його в такому матчі. Він справив таке враження на тренуваннях, або вам просто не було кого випускати?

- Можливо, я поспішив. Він ще не готовий виступати на необхідному рівні, слабенько знайомий з українським футболом. Це була помилка - випустити його у стартовому складі.

shakhtar.com