Українська правда

Маркевич: "Гравці вже думали про матч з "Бешикташем"

Сергей Шемшученко — 28 вересня 2008, 11:18

Мирон Маркевич, головний тренер ФК "Металіст" після матчу з "Ворсклою" (3:1):

- Ми почали впевнено, забили, але потім віддали ініціативу, але і той фантастичний гол, який забив Цуррі, не сильно нас збив з пантелику. "Ворскла" у порівнянні з тією, з якою ми грали минулого року, – зараз абсолютно інша команда. І сьогодні вони це показали, хороший комбінаційний футбол. Звичайно, десь перед матчем з "Бешикташем" ми витратили багато сил, та і суперник не дозволив нам зіграти так, як би ми хотіли, але результат є результат, і я радий, що ми сьогодні виграли у хорошої команди.

- Ваш коментар по виходу на заміну Рикуна. Підсилив він або послабив гру? Розкажіть про фізичний стан команди, який він був у другому таймі у матчі проти "Ворскли"?

- Не секрет, що у нас були два дуже непростих матча: у Туреччині і в Львові. Матчі були нервові. Якщо Ви помітили, ми практично не міняємо склад, та все ж, десь присутня деяка втома. Але потрібно звикати до такого графіка. Мені хотілося б, щоб ми тріщки додавали у другому таймі, але однак, я говорю: футболісти сьогодні виходили на поле і думками були на матчі з "Бешикташем". Що б я не говорив, але вони однаково думають про матч в четвер. Що стосується Рикуна, передач він зробив багато. Але були декілька його ходів, які допомогли нашій команді.

- Мирон Богданович, де Ви бачили Бордіяна на полі, випускаючи його на заміну, а де – Майдану?

-Команда виграла, значить, правильно бачив. Якби програла, напевно, сказали б, що я неправильно зробив заміни. Бордіян і у Львові грав лівим півзахисником. Ми бачили, що з лівого флангу нас підтискають: і правий захисник, і правий півзахисник – Ярмаш і Кулаков. Раз команда виграє, вирішили зменшити напругу. Взагалі, Бордіян сильніше грає у захисті, чим, наприклад, Девіч.

- Девіч теж думав про гру в четвер і, напевно, більше, ніж всі інші?


- Запитаєте у нього завтра, що він думає.

- Як Ви вважаєте, уболівальники вже готові до четверга?


- Я думаю, так – що в Туреччині, що в Харкові. Я розумію, що у Стамбулі вболівальники хороші, але у нас вони може навіть і краще. Я сподіваюся на хорошу підтримку. До четверга!

metallist.kharkov.ua