Українська правда

Альтман міг стати тренером ФК "Львів" але обрав "Луч"

Сергей Шемшученко — 11 жовтня 2008, 10:58

Новий головний тренер "Луча-Енергії" Семен Альтман зізнався, що не збирався виїжджати з України до Владивостока і лише наполегливість керівників російського клубу змусила його вибрати Далекий Схід.

"Я не хотів виїжджати з України. Більше скажу: була попередня домовленість з президентом ФК "Львів", проте до реальних кроків з боку львів'ян справа так і не дійшла. Далекосхідники ж були наполегливішими, а я втомився від простою. Так "Львів" - аутсайдер українського чемпіонату, "Луч-Енергія" бореться за виживання в Росії. Здається, що начебто не дуже велика різниця, але насправді - велика. У львів'ян попереду ще півдюжини матчів у першому колі і ціле друге коло, у "Луча" - всього шість матчів, щоб врятуватися.

Мені ще не доводилося виступати в ролі "кризового" тренера. Доводилося приймати команди за місяць до початку чемпіонату або вже після того, як турнір почався. Але щоб так, за шість матчів до фінішу - ніколи. Заспокоює життєва мудрість, згідно з якою все колись з нами відбувається вперше...

Безумовно, географічна віддаленість Владивостока від "решти футбольного світу" в Росії - серйозна проблема для тренера. Я це на собі відчув, коли після прильоту сюди сплутав день з ніччю. Що вже говорити про футболістів, яким доводиться тренуватися і грати. Чесно зізнаюся: я не вважаю себе тренером на шість ігор. Інакше не варто було їхати в таку далечінь", - цитує Альтмана "Спорт-Экспресс".