Українська правда

Микола Морозюк: У чемпіонаті України таких високих швидкостей немає

Сергей Шемшученко — 11 жовтня 2008, 11:49

Микола Морозюк, півзахисник збірної України (U-21), подівлився враженнями від гри молодіжної збірної проти Нідерландів (0:0):

Збірна Нідерландів - це не "Арсенал". З таким суперником грати приємно. Голландці - одна з найкращих команд Європи, яка завжди мала славу хорошої школи. Було цікаво подивитися, в якій формі ми зараз перебуваємо, чого можемо досягти на тлі настільки сильного суперника. Я дуже задоволений, що ми зустрілися з командою високого рівня. Грати проти голландців було нелегко, але не сказав би, що вони показали щось надприродне.

- Ти вчора відіграв весь матч, сьогодні - майже тайм. Відчуваєш втому?

- Ні. Останнім часом у мене дуже мало ігрової практики в клубі, тому Павло Яковенко сказав, що буде максимально мене навантажувати в ігровому плані. Щоб через збірну я зміг поліпшити своє становище в клубі, де в мене зараз не найкращий період. Тому, чим більше граю, тим краще для мене. Надто, що я тривалий час не виходив на поле, і сили в мене накопичилися. Якщо чесно, перші 10-15 хвилин було важко, але потім втягнувся і все стало нормально. Тільки розігрівся - а вже кінець матчу.

- Вчора ти віддав три результативні передачі, сьогодні ж чимось примітним відзначитися не зміг...

- Позначився клас суперника. Якщо з "Арсеналом" певні речі "проходять", наприклад, був час для ухвалення рішення, можна було зіграти на паузі, то з голландцями потрібно думати на два кроки вперед і набагато швидше все виконувати. Якщо чесно, мені здається, що навіть у чемпіонаті України таких високих швидкостей немає.

fcdynamo.kiev.ua