Українська правда

Сьомін: "Ми дуже добре вивчили "Порту"

Сергей Шемшученко — 20 жовтня 2008, 23:48

- Вона була складною. Основні проблеми полягали у виступі великої групи гравців у складі національних збірних. Вони приїхали до Києва фактично напередодні гри з "Зорею". Перельоти були дальні і взяти участь у цьому матчі змогли не всі. Проти клубу з Луганська вийшов склад, який разом тренувався три-чотири дні. У лазареті залишилися Юссуф, Гусєв і Корреа. Напередодні до них додався Кравець. Матч з "Зорею" ви всі бачили. За допомогою цієї гри і велася підготовка до "Порту". Також сподіваємося на професійне відношення гравців і їх серйозний настрій на майбутній матч.

- Наскільки важлива ця гра у боротьбі за друге місце в групі?

- Для нас визначальною є кожна гра у групі, а їх залишилося чотири. Виділяти одну з них безглуздо. Напевно, потрібно виходити з принципу: майбутня гра - найважливіша. Це ми і робимо.

- Як себе відчуває Мілош Нінковіч?

- Вчора він тренувався у загальній групі. Чи буде він грати у вівторок? Рішення ухвалимо вранці в день гри.

- Опишіть характерні особливості в грі "Порту"?

- Це дуже і дуже сильна команда, беззмінний чемпіон Португалії. У кожному сезоні суперник на 20-30 відсотків змінює склад, але незважаючи на це продовжує перемагати і добре виступати на європейській арені. Команда комбінаційної спрямованості, володіє великою кількістю гравців хорошого рівня.

- Кравець залишився у Києві?

- Так.

- Тренер "Порту" відзначив у "Динамо" хорошу організацію гри, але не виділив нікого персонально. Кого б ви могли відзначити у складі "Порту"?

- Ми суперника добре знаємо. Як окремих гравців, так і команду в цілому. "Порту" дуже часто виступає на міжнародній арені. Я також відзначу, що це не команда одного гравця. Вони знають як добиватися мети у певному матчі.

- Нічию рахуватимете позитивним підсумком?

- Нічия на виїзді в усі часи вважалася непоганим результатом. Завтрашній день прийде, і дві команди вирішать, яким буде результат. І суддя теж.

- Ви хвилюєтеся перед матчем?

- Як можна не хвилюватися? Це турнір Ліги Чемпіонів, дуже важливе змагання для футболістів, тренерів, уболівальників, журналістів. Це одне з кращих змагань у світі! Без хвилювання неможливо, без нього не буває хороших ігор.

fcdynamo.kiev.ua