Українська правда

БАТЕ реалізував єдиний момент, - Тимощук

Сергей Шемшученко — 22 жовтня 2008, 08:58

Капітан "Зеніту" після нічиєї з БАТЕ нарікав не тільки на слабку реалізацію моментів, але і на необережність своєї команди в обороні, повідомляє "СЕ".

- Грали важко, першими пропустили, довелося відіграватися. БАТЕ реалізував єдиний момент у другому таймі. У нас же були дуже хороші можливості - били і з двох, і з трьох метрів, - й ініціатива була на нашій стороні, але білоруси добилися того результату, який їх задовольнив.

- Адвокат говорив, що команда гратиме обережніше, щоб не пропустити.

- Обережніше повинна грати вся команда. Всі повинні відпрацьовувати в захисті, а не тільки у нападі. Ми ж часто даємо дуже великі зони для контратак. Так нам забили і сьогодні. У самих же все впирається в реалізацію: створюємо моменти проти будь-яких суперників, що проти "Юве", що проти "Реала", - але не забиваємо. На такому рівні, як Ліга Чемпіонів, потрібно реалізовувати кожний момент.

- Як вам часом відпрацьовувати за всіх в обороні?

- Просто у нас у складі багато футболістів, які більше схильні до атаки. Але якщо подивитися на ті ж "Реал" або "Барселону", які теж грають від атаки, то там гравці встигають відпрацьовувати у захисті та прикривати захист. Потрібно "сідати" за лінію м'яча і брати участь у відборі, адже напад починається з хорошої оборони! Правда, для такої гри потрібно бути готовим фізично.

- БАТЕ зіграв краще, ніж ви чекали?

- Ні. Вони знають свої слабкі сторони, діяли спокійно, у свою силу. Розуміли, що можуть забити на контратаці, - так і вийшло. Не думаю, що білоруси стрибнули вище за голову.

- Штурма в кінці не вийшло, навпаки, ви навіть могли пропустити.

- Не згоден. Двічі добре подавали з флангу, били небезпечно, створили достатньо, щоб виграти, але знову нічого не реалізували.

- У Мінську доведеться складніше?

- Гадаю, так. Підтримка рідних трибун буде на стороні суперника. Вони на одне очко попереду нас, тому наврядчи стануть ризикувати і бігти вперед. З іншого боку, за час до наступної гри немало матчів пройде у російському чемпіонаті. Подивимося, у якій фізичній формі ми підійдемо до початку листопада.

- Тепер доля "Зеніту" - боротьба з БАТЕ за третє місце в групі і Кубок УЄФА?

- Не хотілося б так говорити. Хочеться зробити неможливе, виграти три матчі, що залишилися, але для цього потрібно буде стрибнути навіть не вище за голову, а в два рази вище за власний зріст. Але треба до цього хоч би прагнути.