Українська правда

Ессола: "Дружину і дітей перевезу до Франції, там безпечніше"

Сергей Шемшученко — 28 жовтня 2008, 10:13

Камерунський півзахисник київського "Арсеналу" Поль Ессола не пов'язує подію з його машиною на вихідних з расизмом. Нагадаємо, у ніч на неділі біля під'їзду будинку "каноніра" згорів його автомобіль BMW Х5 . Говорили про дві основні версії: самозагорання автомобіля через несправність і витівка расистів.

В інтерв'ю "Сегодня" Ессола сказав, він упевнений, що це був підпал, і не виключає, що це пов'язано з його професійною діяльністю. Або бездіяльністю: останнім часом через конфлікт з клубом він перестав виходити на поле.

Камерунець претендував на підвищення зарплати в "Арсеналі" з 10 до 20 тисяч доларів у місяць. Президент клубу назвав Ессолу шантажистом.

- Поль, наскільки реальний варіант, що це зробили расисти?

- Я впевнений, що це були не скінхеди, і не інші угрупування. Я вже говорив колись в інтерв'ю вашій газеті, що в Україні жодного разу не стикався з проблемами расизму, люди в цій країні дуже доброзичливі до всіх іноземців. За весь той час, що я знаходжуся в Україні, єдиний конфлікт, який виник у мене, - конфлікт з моїм клубом.

- Суть цього конфлікту?

- Вся проблема - контракт. Мені постійно обіцяли укласти новий контракт, з нормальною зарплатою. І постійно переносили дату його підписання. Потім, в липні, все-таки, підписали, але зарплату я отримував на старих умовах. Президент говорив: "Ти не турбуйся, грай, різницю в зарплаті ми тобі повернемо". Я люблю футбол, і граю не заради грошей, але втрачати велику суму грошей не планую.

- Тебе переводять у команду дублерів?

- Так, хочуть. Але я не гратиму в другій команді. Я вважаю, що моє місце - в основному складі. Дивно, що підпал відбувся після того, як я відмовився виходити на поле. Мені здається, що таким чином клуб хоче натиснути на мене. Але, знову ж таки, я не знаю, хто саме зробив підпал, я можу тільки припускати. Головне для мене зараз - безпека моєї сім'ї, я тепер за них дуже боюся, хіба мало, хто що ще задумав.

- За два тижні до цього інциденту у тебе викрали магнітолу з машини, а декількома днями пізніше спробували викрати твій BMW. Чому відразу не заявив у міліцію?

- Навіщо заявляти про те, що не було зроблене? А крадіжка магнітоли - не найстрашніше, що може відбутися. Зате той, хто кинув запалений предмет у салон моєї машини - хотів зачепити саме мене: собі ж він нічого не взяв.Сподіваюся, після цього буде розслідування.

- Згідно міліцейським протоколам, факт підпалу не зафіксований. Можливо, причина була у несправності автомобіля?

- Це виключено. Машина - нова, заводська. Тим більше, що вночі я прокинувся від сигналізації, яка спрацювала. Якби машина сама ламалася, вона включила б сигналізацію?

- У протоколі сказано, що все скло ціле і ніяка сигналізація не спрацьовувала.

- Ні, це не так. Я прокинувся від шуму, подивився у вікно, бачу - в салоні щось горить. Відразу побіг вниз гасити, але потім передумав: хіба мало, що всередину закинули, раптом ще вибухне. Тому відійшов подалі, викликали міліцію. До речі, лобове скло було розбите. Видно, через нього закинули ганчірку або інший предмет, змочений бензином. Все згоріло буквально дотла.

- Цей інцидент вплинув на твої подальші плани? Залишишся на Україні?

- Хочу перевезти дружину та дітей до Франції, там безпечно. Якщо такий пресинг продовжуватиметься, то і сам покину Україну назавжди.

sport.segodnya.ua