Українська правда

"Динамо" - "Карпати" - 4:0. Післяматчева прес-конференція

Сергей Шемшученко — 2 листопада 2008, 00:01

Юрій Сьомін, головний тренер "Динамо":

- В атаці грали непогано, були хороші моменти, комбінації. Голи забили непогані. Але, на мій погляд, в захисті грали не кращим чином. У перерві ми зробили перестановки, продивилися інший тактичний варіант. Сьогодні гра в обороні залишала бажати кращого. "Карпати" мали досить багато моментів біля наших воріт.

- У другому таймі ви випустили двох опорних півзахисників. Це пов'язано з грою команди у першому таймі, або йшла підготовка до матчу з "Порту"?

- І те, й інше. Зі "Спартаком" ми грали удома з одним опорним, і виходило непогано. Потрібно мати в голові і перший варіант, і другий, і третій. Ми повинні уміти грати різними схемами, перебудовуватися по ходу гри. Сьогодні нам потрібно було подивитися, як піде другий варіант. У першому таймі оборона грала погано.

- Яка вірогідність того, що Гусєва і Корреа зіграють проти "Порту"?

- Жодного шансу. Вони багато пропустили, їм потрібно зіграти певну кількість матчів, щоб вийти на колишній рівень.

- Прокоментуйте гру Олега і Карлоса в матчі молодіжних команд?

- Вони зіграли по тайму і на цьому рівні виглядали достатні непогано. Але випускати їх в складі в матчі Ліги чемпіонів з "Порту" ще рано.

Насамкінець Юрій Сьомін звернувся до журналістів:

"Від нашого імені запросіть уболівальників у середу на футбол. Нарешті, можливо, збереться повний стадіон. А то відвідуваність залишає бажати кращого. На той же "Шахтар" ходить по 20-25 тисяч, а у нас менше. Окремі відрізки матчу футболісти проводять без мотивації, не вистачає підтримки. Як це, у Києві, команда з такими традиціями, йде в чемпіонаті на першому місці, а стадіон не заповнений?

У Санкт-Петербурзі "Зеніт" був на п'ятому, восьмому, десятому місцях, а стадіон завжди був повний. Шкода, що у нас такого немає. Ми з гравців вимагаємо викладатися в кожному епізоді. Але коли гра проходить при повних трибунах - мотивація лише збільшується. Ми непогано граємо цього сезону. Значить потрібно шукати інші шляхи залучення глядачів на трибуни".

Олег Кононов, головний тренер "Карпат":

- Перш за все, вітаю "Динамо" з хорошою перемогою. Сьогодні нам був піднесений урок, як потрібно реалізовувати моменти і колективно взаємодіяти. Хочу побажати "Динамо" хорошої гри у Лізі чемпіонів. Думаю, команда заслуговує на пошану в Європі.

- Не зважаючи на крупний рахунок, після першого тайму ваша команда не побігла вперед. Такою була ваша установка?

- Ми в перерві налаштовували команду йти вперед. Але, мабуть, хлопці ще до кінця не готові психологічно тримати удар. Не готові змінювати результат, виправляти ситуацію по ходу матчу на свою користь. Ми працюємо у цьому напрямі. Повторюся, сьогодні ми отримали серйозний урок.

- У чому причина низької реалізації моментів?

- Навіть не знаю, що вам відповісти... Напевно, причина в умінні холоднокровно підходити до реалізації. Кожен гравець повинен себе удосконалювати. Окрім спільних тренувань, він повинен працювати над собою, над поліпшенням технічної, тактичної і фізичної майстерності.

- Що сказали футболістам у перерві?

- Слова, які сказав би на моєму місці будь-який тренер. А саме, що гра складається з двох таймів і необхідно забути поточний результат. Забивати голи у другому таймі. Але це лише частина з того, що я говорив у перерві. Адже справа не лише в тому, що ти говориш, а і в тому, наскільки футболісти чують ці слова і розуміють. Мабуть, деякі речі нам до хлопців донести не удалося.

- Чому в заявці не було Федоріва?

- У нього травма.

- Яке завдання на сьогоднішній матч ставив президент клубу?

- Зіграти позитивно. Тобто перемогти або, в крайньому випадку, не поступитися. Таке завдання ми ставимо перед командою в кожному матчі, незалежно від суперника. Розуміємо, що "Динамо" команда серйозного рівня, яка зараз на ходу. Проте, ми не тушувалися і прагнули виконати завдання, про яке я щойно сказав.

fcdynamo.kiev.ua