Українська правда

"Металіст" - "Чорноморець" (2:0). Післяматчева прес-конференція

Сергей Шемшученко — 2 листопада 2008, 09:02
Мирон Маркевич, головний тренер "Металіста":

- "Чорноморець" досить непростий суперник, ми вивчали його гру з "Дніпром". Команда дуже непогана виглядала, і ми за результат десь трохи боялися. Надто що, самі розумієте, за чотири дні грати з "Гертою", хочеш не хочеш, а футболісти вже десь подумують про гру з німецьким клубом. Я радий, що все так закінчилося. Досить непоганий футбол показали. Деякі помилки були, але постараємося до четверга їх виключити. Побачимо.

- Мирон Богданович, коли ви вживу дивилися на "Герту", вона виграла, а сьогодні вона програла з крупним рахунком. Це до чого?

- Я на результат не дивлюся, надто що в Бремені така весела команда, що вона може будь-якому суперникові забити. Я завжди із задоволенням дивлюся матчі "Герти", перед цим команда здорово зіграла. Може, краще було б, аби вона сьогодні виграла... Гра на гру не схожа, а надто я дивився, як "Ганновер" грав з "Гертою". Сьогодні вони обіграли лідера Бундесліги - 3:0. Якби мені хтось три дні тому сказав, що вони виграють, я б, напевно, не повірив.

- На цьому тижні були багато питань з приводу Джексона. Чи може це якось вплинути на його становлення у грі, на мікроклімат в команді?

- Я згоден, багато шуму підняли ні з чого. І мені це - зайвий головний біль: потрібно з футболістом розмовляти, щоб він не звертав на це увагу. Адже він ще молодий. Хоч мови не знає, але цифри-то він розуміє, цифри-то він, напевно, бачив. А тут щось вже таке захмарне пишуть, що просто нікуди. Але поки ніхто нікого нікуди не відпускає, надто що чоловік продовжив контракт ще на п'ять років. Це все, що я можу вам сказати.

- В середу ми побачили багато молодих футболістів, які добре себе проявили в кубковому матчі. Чи можна розраховувати, що хтось опиниться в основному складі?

- Все залежить від них. Розумієте, я про Поступаленко вже говорив. Хлопець талановитий, але коли йому в другому таймі зводить ноги, значить, десь він, напевно, недопрацьовує. Талант - це одне, але потрібно працювати. І в Курилова, і в Селіна немає стабільності. Для гри в основному складі насамперед потрібна стабільність. Вчора дубль програв. Трохи були замучені, і вже не той футбол показали. Але для того ми і працюємо, щоб їх готувати, і можливо, хтось найближчим часом з'явиться в основному складі.

- У кубковому матчі приємною несподіванкою стала поява на полі Лаши Джакобія. На який термін він підписав контракт з "Металістом"?

- Поки на рік підписаний контракт. Зараз про щось говорити ще рано. Ми йому даємо шанс, але залежати всё буде від нього самого.

Віталій Шевченко, головний тренер "Чорноморця":

- Я вважаю, що у першому таймі ми чинили опір і грали на рівних. Якщо судити по моментах, у нас, навіть, може, їх було і більше. Але потім пропустили зовсім не обов'язковий гол. І "Металіст" добре грав по рахунку. Команда на ходу. Нам практично нічого не удавалося створити і в другому таймі пропустили другий, теж необов'язковий гол. Так що, все логічно.