Українська правда

"Металург" З - "Арсенал" 2:1. Коментарі тренерів

Сергей Шемшученко — 2 листопада 2008, 09:43

Головний тренер "Арсенала" Олександр Заваров:

- Гра сподобалася глядачам. Було багато моментів, і ми могли забити і "Металург". Гра складається з 90 хвилин і тих, що додасть арбітр. Не можна у жодному випадку розслаблятися і отримувати такі м'ячі на останніх хвилинах. Складно щось сказати... Концентрація має бути. Ми дограли матч до кінця, але не можна на останній хвилині пропускати! Це футбол! Працюватимемо, прагнутимемо виправити помилки.

- Хто більше винен в останньому голі воротар або нападник, який добре пробив?

- Бачите, який футбол: Хомін вийшов сам на сам, не реалізував і в атаці у відповідь був забитий гол. Нападник добре пробив. Погано, що невпевнено зіграв Віталій Рева. Я думаю, що він пішов на перехоплення, знаючи, які небезпечні стандарти у виконанні "Металурга", але не розрахував, як м'яч може потрапити.

- Орендовані в київського "Динамо" гравці важливі для Вашої команди?

- На сьогоднішній день так, ці гравці грають важливу роль...

- Чи робитимуться спроби викупити їх контракти?

- Мені складно сказати, бо "Динамо" їх не продає. Якби хотіли, вже б давно продали. Але, я ще раз повторю, що не лише орендованим, але і більшості гравців "Арсенала" потрібно зростати. Якщо зростання не станеться, то, відповідно, буде серйозна розмова після закінчення осінньої частини чемпіонату. Нам необхідно знайти вихід із ситуації. Я все чекаю, що команда побіжить, заграє, заб'є, але не виходить. Думаю, що ми потрапили в якесь піке, з якого не можемо ніяк вибратися. Сьогодні це вже четверта, ні п'ята (насправді - шоста) гра без перемоги. Маємо моменти, але не реалізовуємо їх. Так само було і з Полтавою і з "Дніпром"... Не йде м'яч у ворота! Напевно, фарт все-таки відвернувся.

- Вчора за дубль добре зіграв Біто. Ви на нього розраховуєте?

- Якщо він нормально буде проявляти себе на тренуваннях, природно, гратиме. Хай грає, тренується. Я вже півтора роки чекаю від нього, що він допоможе команді. У нього одна гра хороша, потім декілька не дуже, потім знову одна ігра... Цей гравець доки не стабільний. Я думаю, найближчим часом хай готується і гратиме.

Головний тренер "Металурга" Анатолій Чанцев:

- Моя думка про сьогоднішню гру, звичайно, позитивна. Програючи по ходу гри добитися вольової перемоги, це дорогого варто! Пропустили швидкий гол при повному потуранні нашого правого флангу. Я б навіть сказав, нелогічний якийсь гол. Проте, суперник скористався цим і ми пропустили. Дуже важко нам далася ця гра в плані сил, але хлопці, проте, витримали, пропустили, як ми говоримо через свій організм цю напругу і цю віддачу. Це, звичайно, однозначно піде на користь. Я б ще відзначив той факт, що сьогодні у стартовому складі вийшло 10 чоловік - вихованців запорізької футбольної школи. Це теж дуже відрадно.

- Сьогодні металургія України переживає не кращі часи. Чи не відбилося це на відношенні до команди спонсорів?

- Ви знаєте, на мій погляд, увага до команди ще навіть покращала! Тобто, турбота і увага господарів до нашої команди просто чудові з усіх боків. Ми говорили з хлопцями про те, що зараз такий важкий час в країні, і, звичайно, хотілося б порадувати наших уболівальників хоч чимось. Я дуже вдячний футболістам, всьому тренерському штабу, всій команді за те, що вони зробили подарунок нашому місту, його жителям, трудівникам металургам!

- На місці відсутнього сьогодні Тигорєва зіграли Кривцов і Писоцький. Чи говорить це про те, що у Яна з'явилися серйозні конкуренти на місце в основному складі?

- Ми опинилися в цій ситуації унаслідок дискваліфікації Тигорєва за четвертую жовту картку. Гра показала, що конкуренція для Тигорєва поки не страшна. Принаймні, ми так думаємо. Сергію Кривцову у старанні не відмовиш, але позначається хвилювання молодого гравця, тому працювати йому необхідно, а ми зі свого боку докладемо зусиль, для становлення Кривцова як гравця. А Писоцький вийшов і, на наш погляд, підсилив гру. Конкуренція - це завжди добре.

- А конкуренція на позиції воротаря Вас не бентежить?

- Ніскільки не бентежить, а лише радує. Знову таки, Жук в кінці зустрічі підтвердив, те, що про нього зараз пишуть як про перспективного воротаря.

- Чи говорили Ви гравцям перед матчем, що нам треба повернути боржок за перемогу "Арсенала" тут навесні в день народження свого тренера?

- Слово в слово, я сказав Ваші слова на установці перед грою.

- Не дуже упевнено на полі сьогодні виглядав Польовий. З чим це пов'язано?

- Володя хворів, у нього була ангіна з температурою, він важко виходив з цього стану. Сьогодні нас не влаштовує його гра. Не так потрібно грати фланговому захисникові. Але частково він виконує своє завдання. Згоден з Вами, видно, що він "не у своїй тарілці". У першому таймі було помітно, що якщо раніше лівий фланг у нас був сильним місцем, то сьогодні він трішки випадав. Проте, в другому таймі він показав, що є одним з лідерів в команді.