Українська правда

"Іллічівець" - "Харків" 1:1. Коментарі Близнюка і Стельмаха

Сергей Шемшученко — 2 листопада 2008, 09:58
Михайло Стельмах головний тренер ФК "Харків":

- Важка вийшла гра. Я думаю, що рахунок по грі. Ми могли як виграти, так і програти. Кульгає у нас реалізація. Були моменти, був простір, потрібно було йти в атаку. Але ми забили гол і трохи сіли в оборону. Є боязнь, ми забиваємо гол і зупиняємося. Одного голу мало для перемоги. Отже думаю, що рахунок по грі.

- Коли ваша команда вела в рахунку "Харків" виглядав краще. Після того, як пропустили, команда підсіла. З чим це пов'язано?

- Ви знаєте, це у нас не перша така гра, що ми забиваємо гол і граємо біля своїх воріт. Може, немає упевненості, але ми стараємося, щоб наші футболісти її відчули. Забиваємо один гол, а цього мало. Надто, що в останніх іграх створюємо багато моментів, але поки що не вистачає майстерності у завершенні.

- Ви задоволені сьогоднішнім матчем, результатом?

- Не дуже. Ми грали на перемогу, але заробили одне очко, що теж непогано.

- Як впливає на результати команди те, що граєте ви не в Харкові, а в Сумах?

- Ми узяли в Харкові в оренду стадіон "Динамо". Там зараз проводяться ремонтні роботи. І я думаю, що вже наступного року ми плануємо проводити домашні матчі в Харкові. Ну а в Сумах ми граємо вже не першу гру, звикли. Уболівальники там нас активно підтримують. Отже, я думаю, не в полі справа, а в майстерності виконавців.

- У функціональному плані попередня гра не позначилася на сьогоднішньому матчі?

- Попередній матч відняв у нас багато сил. Але ви бачили, як ми грали на контратаках у кінцівці зустрічі: сили були, і ми бігали.

- Беріть Гладкого в оренду!

- Задорого. Зараз в країні економічна криза.

- А як збираєтеся долати турнірну кризу?

- Підключатимемо наших молодих футболістів.

- Тобто, взимку потрібно чекати якихось змін?

- Необхідне буде посилення складу. Це багато в чому залежатиме від можливостей клубу.

- Кого вважаєте головними конкурентами по зоні вильоту?

- Всі бачать турнірну таблицю. Команд там багато. Думаю, все вирішуватиметься в другому колі. Вся боротьба попереду. Поки нам весь час трохи не вистачає.

- Вигравайте в "Металіста"!

- Важко буде. Але якщо не задіяти потойбічні сили, то поборотися в наших можливостях.

Ілля Близнюк, в.о. головного тренера "Іллічівця":

- Хотілося б сказати спасибі хлопцям за другий тайм, бо перший тайм команда просто провалила. Ніхто цю команду не впізнав. Думаю, що уболівальники теж. У роздягальні відбулася "ніжна" розмова. Після чого хлопці мобілізувалися і вийшли з повною самовіддачею. Я думаю, другий тайм сподобався глядачам. Ми могли як виграти, так і програти. Але я незадоволений результатом, бо, маючи такі можливості, на жаль, ми не забиваємо. Це наша найголовніша проблема. Плюс ще хлопців вибив з колії гол, пропущений на перших хвилинах. Після перерви я вніс корективи, і ви самі бачили, що в другому таймі команда заграла абсолютно по-іншому.

- Ви маєте зважаючи на заміну Мирошника?

- Якщо я його поміняв, значить, мене не задовольнила його гра в центрі поля. Всі підбори, відскоки нами були програні. Серединою поля володіла команда Харкова. У другому таймі з виходом Беганського і Кашевського гра почала налагоджуватися. На жаль, отримав травму Савін, але здорово увійшов до гри Камдем. Я вважаю, що ці три заміни якраз влучили у точку. Прикро, що не вирвали перемогу.

- Ви говорите, що Камдем підсилив гру. А чому його не було в основі?

- На сьогоднішній день у нас в команді немає такої тенденції, що людина за якісь там минулі заслуги потрапляє в склад. Сильніше виглядає той або інший гравець, і він грає в складі. Жодні національності для мене не мають значення. Якщо людина заслужила роботою на тренуваннях місця в складі, то він гратиме.

- Як ви вважаєте, коли ваша команда пропускала гол, офсайд був?

- Ви знаєте, сумніви є завжди. Що говорити? Матч закінчений, підсумок підведений. Висновки робитимемося на спокійну тверезу голову.

- Ви задоволені діями Глущенка?

- На сьогоднішній день до нього немає претензій.

- Другу гру Шуховцев не потрапляє в заявку. Що з ним?

- Ігор отримав спочатку потягнув м'яз, а позавчора на тренуванні ще і травму пальця. У нього зараз накладена лангета.