Українська правда

Мілан Обрадовіч: З берлінцями треба грати з першою до останньої хвилини

Сергей Шемшученко — 6 листопада 2008, 10:15

Захисник "Металіста" Мілан Обрадовіч прокоментував майбутній матч Кубку УЄФА проти "Герти" Андрія Вороніна.

- На жаль, за час свого виступу за "Боруссію" мені не вдалося взяти участь у матчі з "Гертою". Але в пам'яті залишилися спогади про цю команду. Серйозний противник, який здатний битися за результат до останньої хвилини.

- Чи можна порівняти "Герту" з "Евертоном" або "Бешикташем", з якими "Металіст" вже зустрічався у розіграші Кубку УЄФА?

- Ні, звичайно ж. "Герту" важко порівняти з якимсь іншим колективом. Її футболісти добре підготовлені фізично. Правда, в цілому гра "Герти" повністю відповідає німецькому стилю. У нім переважає боротьба, де головне - результат. За винятком "Баварії" і десь "Вердера", я більше не бачив команд бундесліги, які можуть діяти на полі в якомусь іншому ключі.

- Ти говориш, що у "Герти" на першому місці - результат. Мирон Маркевич просить гравців насамперед показувати гру високого класу. Як ви все це будеде поєднувати в майбутньому поєдинку?

- Мені здається, слова тренера передані не зовсім правильно. Він, справді, просить нас перш за все демонструвати гру високого рівня, але ми у жодному випадку не забуваємо про залікові бали. Вважаю, що такий підхід сучасний і повністю виправданий. Погодьтеся, коли в команди немає гри, то і про результат мріяти дуже складно. Тому проти "Герти" ми постараємося показати футбол хорошої якості і при цьому здобути перемогу.

- У нинішньому сезоні ви показуєте зрілу гру. Ці твердження не розслабляють?

- Моя особиста думка - нам ще є над чим працювати. Знаю, що так вважають інші футболісти "Металіста". Отже про жодне розслаблення мова йти не може. Особливо напередодні важливого поєдинку на старті групового раунду розіграшу Кубку УЄФА. Погоджуся лише з тим, що зараз у нас справді багато виходить. Але ж це не сталося за один день. У своєму теперішньому складі ми виступаємо вже майже три роки.

- Чи можна чекати від матчу з "Гертою" того ж, що "Металіст" зробив з "Бешикташем"?

- Навряд чи. Адже німці напевно вивчили нашу гру. Просто в матчі з турками у нас виходило практично все. Надто, що нам протистоятиме не "Бешикташ", а "Герта". Її по класу я все ж поставлю вище за турецьку команду.

- Говорять, що у берлінців захист - не найсильніша лінія.

- У "Герти" оборона досвідчена . Особливо німець Фрідріх і хорват Шимуніч. Я не вважаю захист берлінців їх слабкою ланкою. Можливо, нам будуть на руку проблеми німців з голкіпером, про які я начувся. Побачимо. Може ж таке трапитися, що на матч вийде їх молодий дублер Ганг і творитиме в "рамці" справжні дива...

- В останньому турі бундесліги "Герта" крупно (1:5) програла "Вердеру", хоча перед цим сама упевнено (3:0) розправилася з "Ганновером". Поразка може мобілізувати берлінців?

- Я б не почав пов'язувати чемпіонат Німеччини з Кубком УЄФА. Упевнений, навіть в бундеслізі команди ставляться до європейських турнірів інакше, ніж до національних змагань. Отже навіть не якби не було цієї крупної поразки від "Вердера", гравці "Герти", не сумніваюся, все одно з'являться у Харкові зібраними і налаштованими лише на перемогу.

- Цілком можливо, що тобі доведеться діяти проти земляка Марко Пантеліча. Ти з ним випадково не знайомий?

- Знаком, по виступах за молодіжну збірну Сербії. Тоді він грав за французький ПСЖ, а пізніше - іспанську "Сельту". Тому, не з чуток знаю манеру його гри, а також його сильні сторони. Сподіваюся, це допоможе і мені, і моїм партнерам по обороні нейтралізувати Марко.

Правда, тактика "Герти" будується не лише на одному лише Пантелічі. Є ще і ваш Воронін, й інші футболісти, які можуть "вистрілити" у найнесподіваніший момент для противника. З берлінцями треба грати уважно з першою до останньої хвилини.

Команда