Українська правда

Ганчаржик відмітив Вороніна й Пантеліча

Сергей Шемшученко — 6 листопада 2008, 10:31

Сьогодні "Герта" спробує забити, багато залежатиме від дій захисників "Металіста", де одну з головних ролей виконує Северин Ганчаржик.

"Герта" непроста команда, непередбачувана. Скажімо, у бундеслізі вона може спокійно і упевнено переграти "Ганновер" з рахунком 3:0, а за декілька днів по всіх статтях поступитися - 1:5 "Вердеру". Такі перепади, погодитеся, дуже підозрілі і викликають, щонайменше, здивування.

- Добре це або погано для "Металіста", що перед приїздом до Харкова "Герту" побив "Вердер?

- Я б не почав порівнювати внутрішню першість і матчі Кубка УЄФА. Навіть якщо б "Герта" виграла у "Вердера" з рахунком 2:0 або навіть 3:0, то її гравці однаково прибули б до Харкова з серйозним настроєм. Я в цьому не сумніваюся. Тому якоїсь вигоди нам від їх останньої поразки не буде.

- Для "металістів" важливо почати груповий турнір з перемоги?

- Звичайно. Ми маємо зіграти всього чотири матчі, так що вдалий старт може значити багато. Втім, за перемогу потрібно буде битися не лише в цьому поєдинку, але і в інших. І незалежно від того, де ми гратимемо - удома або на виїзді.

- Що може забезпечити команді домашню вікторію над берлінцями?

- Нам потрібно буде зіграти як єдине ціле, щоб на полі була справді команда. Дуже важливо уважно діяти в обороні і не дозволити гостям забити, наприклад, швидкий гол. Упевнений, нас підтримає повний стадіон, а це поза сумнівом нам допоможе.

- Когось у складі "Герти" опасаєтеся?

- У берлінців вистрілити може будь-хто, але я б відзначив лінію атаки, де виділяються Воронін і Пантеліч.

"Команда"