Українська правда

Конюшенко: Потрібно швидко забити "Герті"

Сергей Шемшученко — 6 листопада 2008, 10:43

В останніх двох матчах прем'єр-ліги гравець харківського "Металіста" Андрій Конюшенко виходив на заміну, проте це не перешкодило йому забити у важливому поєдинку з донецьким "Металургом", в якому харків'янам удалося нав'язати свою гру.

Чи вийде це в зустрічі з "Гертою"?

- Хотілося б. Зуміємо добитися цього, то і за результатом справа, думаю, не стане. Від дебюту багато що залежить. Важливо впевнено почати зустріч і постаратися створити собі певний заділ. Я не маю на увазі, скажімо, швидкий гол або два. Це стосується внутрішньої переконаності.

- Як відомо, за півзахистом судять про клас команди. Що можна сказати про середню лінію "Герти"?

- Мені важко однозначно відповісти. В принципі, по іменах півзахист у берлінців в порядку. Але як воно буде в матчі з нами, важко сказати. Гра від гри відрізняється, тому щось прогнозувати і робити якісь припущення до виходу на поле - безглуздо.

- У берлінців може не зіграти основний голкіпер Дробні, а місце в "рамці" займе його дублер Ганг...

- Я про це вперше чую. Правда, знаю, що Дробні через якісь проблем не грав проти "Вердера" у минулу суботу. Якщо ж він не зіграє і проти нас, а стоятиме його дублер, то, мені здається, це буде явним плюсом для "Металіста".

- "Герта" представляє німецьку бундеслігу, яка на порядок сильніше за українську першість. Отже, клас берлінського колективу апріорі вище, ніж у "Металіста". Згоден з цим?

- Національні чемпіонати не можна порівнювати з європейськими клубними турнірами. В останніх - кубкові правила. Якщо в чемпіонаті існує можливість виправити якісь помилки, то у кубковому форумі потрібна максимальна віддача. Отже, не думаю, що виступи "Герти" у бундеслізі дають їй якусь перевагу над нами. Наприклад, на нашій стороні будуть переповнені трибуни "Металіста", чого гості позбавлені. І цей чинник може зіграти визначальну роль.

"Команда"