Українська правда

Станіслав Богуш: Нам не вистачає досвіду виступів на високому рівні

Сергей Шемшученко — 6 листопада 2008, 12:52

Воротар Станіслав Богуш за час виступів у "Динамо" вперше пропустив два м'ячі в одному матчі. Проте, після матчу Стас знайшов у собі сили і відповів на питання журналістів:

- Як вважаєте, в тому моменті, коли нам забивали другий гол, захиснику слід було порушувати правила?

- Зараз дуже важко за гарячими слідами розбирати той момент, ми зробимо це пізніше. Взагалі, гадаю, потрібно було порушувати правила, але з цим футболістом спочатку ніхто не грав і навіть не стояв поряд. У цьому і полягала основна помилка.

- Як би ви могли оцінити шанси "Динамо" на вихід з групи?

- Зараз боротьба буде серйозна, особливо після нічиєї "Арсеналу" з "Фенербахче". Тепер три команди мають рівні шанси на вихід до наступного етапу Ліги чемпіонів. Шкода, дуже шкода, що ми зазнали невдачі, адже могли виграти і практично забезпечити собі вихід з групи.

- Якою була перша реакція Сьоміна після матчу? Розчарування або він, перш за все, похвалив за хорошу гру?

- Про яку хорошу гру ви говорите? На табло залишається результат, а в ньому сьогодні немає для нас нічого позитивного.

- З чим пов'язаний той факт, що "Динамо" часто пропускає на останніх хвилинах?

- Складно сказати. Можливо, справа у концентрації. Крім того, нам справді не вистачає досвіду виступів на такому високому рівні. У нас команда достатньо молода, багато хлопців, у тому числі й я, вперше граємо в Лізі чемпіонів. Якщо в чемпіонаті України суперники часто "прощають" нам помилки, то в Лізі чемпіонів подібного не пробачить ніхто.

- Перший гол стався після подачі зі штрафного. Ви могли вийти на той м'яч?

- Ні. Була силова низька подача, тому до м'яча я б не дістався. А хлопці, звичайно, мали щільніше грати із суперниками і не дати їм можливості пробити по воротах.

- Якщо порівняти португальський поєдинок і київський, в чому між ними відмінність?

- У нас була перевага, за винятком окремих ігрових відрізків. Крім того, ми створили більше голевих моментів, ніж суперник. Проблема в тому, що ми їх не реалізовуємо.

- Сьогодні "Порту" був сильніше, ніж у першому матчі?

- Мені так не здалося.

- Нічия була прийнятним результатом. Можливо, наприкінці поєдинку варто було просто потримати м'яча?

- Зараз можна багато міркувати про те, що і як можна було зробити. Але гра вже закінчена. За свіжими слідами важко зробити розбір моментів. Рухатимемося далі, адже засмучуватися і сумувати немає сенсу. Так, неприємно, але шанси пройти далі в нас все одно є, тому ми робитимемо для цього все можливе.

- Що змінилося в грі "Порту" в порівнянні з першим матчем?

- Я вже говорив, що не хотів би зараз щось аналізувати.

- Те, що ви пропустили два м'ячі, не похитне вашу впевненість?

- Ні. Це футбол, в ньому буває ще й не таке. Нічого страшного.

- Ви були визнані найкращим гравцем у жовтні за версією газети "Команда". Знали про це до гри, і як ви ставитеся до подібних опитувань?

- Ні, не знав, від вас чую про це вперше. Звичайно, дуже приємно, але було б ще краще, якщо б сьогодні ми досягли перемоги.