Українська правда

Андрій Несмачний: Наприкінці матчу не вистачило концентрації

Сергей Шемшученко — 6 листопада 2008, 17:23

Капітан київського "Динамо" Андрій Несмачний прокоментував поєдинок з "Порту" (1:2).

- Перш ніж робити певні висновки, потрібно сісти і без емоцій подивитися, хто і де помилився. Тільки після цього можна буде про щось говорити. Зараз нічого конкретного сказати не можу. "Порту" - хороша команда, яка реалізувала ті моменти, які в неї були. Команда, яка перемагала в Лізі чемпіонів, може вичавити максимум навіть з напівмоменту. Вони нам змогли забити, а ми їм - ні.

- Ця поразка не позначиться на наступних матчах в психологічному плані?


- Гадаю, ні, адже без поразок не буває перемог. У нас ще все попереду, доведеться провести дві гри, в яких все залежить від нас самих.

- Перемога "Порту" пов'язана з тим, що вони більше контролювали м'яч?


- Просто у нас наприкінці матчу не вистачило концентрації. Незважаючи на те, що вони володіли м'ячем, ми вигравали, і все йшло добре. Але потім ми припустилися помилки, яка і призвела до пропущеного м'яча. "Порту" - хороша команда, тому лише одна помилка в грі з ними закінчується невдачею. Такі команди цього не прощають.

- Хто помилився, коли "Динамо" пропускало другий м'яч?

- Вся команда. Захист розпочинається з нападу, тому говорити про те, що помилився хтось конкретно, зараз недоречно. Забиває теж уся команда.

- Футболіст "Порту" пройшов метрів сорок в оточенні трьох динамівців. Можливо, варто було порушувати проти нього правила?

- Звичайно, потрібно було. Таким чином, ми б перервали контратаку, і нічого страшного б не сталося.

- Перед матчем збиралися майже на 100% оформити вихід з групи в Києві?

- Звичайно, ми грали на перемогу, ви самі чудово бачили, який у хлопців був настрій, і як кожний з нас віддавався на футбольному полі. Всі хлопці були налаштовані тільки на максимальний результат, але, на жаль, припустилися помилок, які вплинули на результат гри. А такі команди, як "Порту", цього не прощають.

- Вам не здалося, що суперник просто більшехотів цієї перемоги, якої вони дуже потребували, й обіграли "Динамо" не стільки за рахунок майстерності, скільки за рахунок бажання?

- Я так не гадаю. У нас бажання було не менше, а іноді й більше. Просто майстерність у португальців справді вища і технічно вони підготовлені краще. Але якби забив Вукоєвич, все склалося б зовсім по-іншому. Гадаю, на цьому б усе й закінчилося. Але сталося зовсім по-іншому.

- Вимушена заміна Гіоане на Бангура не зіграла вам на користь?

- Не знаю. Запитайте краще у тренера, він вирішує, кого міняти, а кого випускати на поле. Ті, хто вливається в гру з лавки запасних, мають допомагати команді і підсилювати гру. Гадаю, Бангура з цим впорався, а гру Гіоане оцінювати не нам, а тренерському штабу.

- "Порту" став сильніше у порівнянні з минулою грою в Португалії?

- Це нормальна, добре організована команда. Можу відзначити гру всього колективу, адже зараз один футболіст нічого не вирішує.

- Становище "Динамо" в турнірній таблиці помітно погіршилося. Як розцінюєте подальші шанси команди на вихід з групи?

- Як непогані. Одним словом, йде боротьба. Я вже говорив, що все в наших руках. На "Порту" також чекають непрості матчі, тому, гадаю, все вирішуватиметься в останньому турі.

- Ви вірите?

- Звичайно. Чому б і ні? Хіба хтось чекав, що "Динамо" набере п'ять очок і перебуватиме на другому місці в таблиці після торішніх виступів? Але це стало реальністю. Якщо не вірити, навіщо тоді взагалі виходити на поле? Можна відразу повісити бутси і сказати: "Ми не виграємо".

- "Арсенал" зіграв внічию із "Фенербахче". Цей результат на користь "Динамо"?

- Яка нам різниця, як грають наші суперники. Нам потрібно вигравати свої матчі і набирати очки. А потім вже дивитимемося, як виступають англійці і турки. Зараз це не важливо.

- Перед матчем з "Порту" всі тільки і говорили про те, що це буде найважливіший матч у сезоні. Психологічний тиск відчували?

- Ні, нічого подібного не було. Звичайно, прикро, що програли таким чином, але нічого страшного, на цьому життя не закінчується. Просто потрібно зробити правильні висновки з того, що сталося. Якщо ми будемо дуже засмучуватися і зациклюватимемося на цій невдачі, то надалі в нас нічого не складеться. Одним словом, потрібно скоріше забути все погане і рухатися вперед.

- Ця поразка правильно вплине на команду?

- Висновки потрібно робити як із перемог, так і з поразок, адже в успіхах є негативні моменти, а в програшах - позитивні. Я вважаю, що з невдач також можна багато чому навчитися.

fcdynamo.kiev.ua