Українська правда

Кубок УЄФА. "Металіст" та "Герта" обійшлися нульовою нічиєю

Сергей Шемшученко — 6 листопада 2008, 18:03

Перед матчем тренер харківського "Металіста" Мирон Маркевич наголошував на небезпечній зв'язці форвардів "Герти" Воронін-Пантеліч, але напад гостей нічим особливим не здивував. Так Андрій, який був однією з найпомітніших постатей на полі, як завжди багато боровся та місцями таки перемагав захист харків'ян. Проте обом командам за два тайми так і не вдалося забити гол.

Власне, і гольові моменти цього матчу можна порахувати на пальцях однієї руки - переважала боротьба у середині поля і довгі та неквапливі розіграші м'яча на підступах до карної зони.

Під час стартових хвилинах першого тайму господарі віддали ініціативу німецькій команді, але саме харків'яни зробили перший вдалий випад, коли Бордіян несподівано для воротаря пробив у ближній кут. Але Дробни, участь якого перед матчем була під питанням, з ударом впорався. До слова, Віталій був одним з найкращих у складі "Металіста" у цей вечір.

У середині тайму німці на кілька хвилин ввімкнули швидкості, і, здавалося, зараз ми побачимо красивий футбол. Так і сталося, але лише на кілька хвилин - спочатку Девіч і Слюсар "возили" увесь захист німців у їх карному майданчику, так і не зробивши завершального удару, а потім Качар влучив у поперечину воріт Горяінова. На тому і заспокоїлися аж до самого кінця першого тайму, коли біля воріт "металістів" спалахнула пожежа.

Другий тайм розпочався із повторення першого - багато боротьби у центрі поля, невимушених помилок і обрізок гравців обох команд. Ледь-ледь відбігавши першу п'ятнадцятихвилинку другої половини гри "металісти" й зовсім зупинися, катаючи м'яч хіба що не стоячи. "Розбудив" приспані кволим темпом гри дальній удар Бордіяна - голкіпер берлінців тягне! А за п'ять хвилин уже "Герта" організовує відповідь але Пантелич не влучає у ворота після помилки Обрадовіча та Майдани.

Хотів і дуже старався виправдати аванси тренера збірної України Олексія Михайличенка, який обіцяв приїхати на матч, Марко Девіч - багато боровся, відкривався комбінував. Але це був не його день, як і Андрія Вороніна. Серб запам'ятався лише ударом головою у руки Дробни після точного навісу з лівого флангу.

Кінцівка матчу охарактеризувалася великою кількістю штрафних у обох команд - мали дві нагоди "металісти", але удари Гарнцарчика та Едмара були зовсім неточними, не реалізували свої можливості й берлінці.

Насамкінець і Руслан Фомін, що змінив Девіча, не зміг використати контратаку своєї команди упавши та не виконавши вдалої передачі. Втім, результат, схоже, влаштовував гравців обох команд адже, щось сходе на штурм харків'яни організували лише на 93 хвилині...

"Металіст" - "Герта" 0:0

"Металіст": Горяінов, Ганцарчик, Валяєв, Едмар, Слюсар (Трішовіч, 59), Обрадовіч, Майдана, Папа, Девіч (Фомін, 84), Бордіян, Коельо.

"Герта": Дробни, Кака, Фрідріх, Чахед, Сісеро, Дардоі, Пантеліч, Воронін (Раффаел, 83), Штайн, Шимуніч, Качар (Лустенбергер, 78).

Попередження: Майдана, Папа Гуйе, Валяєв - Шимуніч