Українська правда

"Вовки" виявилися сильнішими в римському дербі

Сергей Шемшученко — 17 листопада 2008, 00:25

Матч "Рома" - "Лаціо" в цей уїк-енд вважався найцікавішим протистоянням в Європі. Римське дербі завжди з нетерпінням очікує вся Італія. І це протистояння не стало виключенням. До того ж у цьому сезоні, на противагу попереднім, вдаліше виступають саме "лаціалі".

Підопічні Лучано Спалетті виступають украй невдало, займаючи місце поблизу "зони вильоту". А от дружина Деліо Россі розташувалася в лідируючій п'ятірці.

Останні роки напередодні дербі на "Стадіо Олимпико", "вовки" стабільно знаходилися вище "орлів" у таблиці. Але цього разу "Рома" вже відставала від "бьянко-челесті" до гри на 14 пунктів.

Минуломго сезону команди одна одній не поступилися. З рахунком 3:2 перемогли номінальні господарі "лаціалі" й з таким же рахунком у відповідному матчі їх переграли "романісти" в якості господарів.

Перед матчем було відомо, що візьмуть участь у матчі Доні й Тотті. Бразильський воротар у матчі минулого туру з "Болоньєю" отримав травму голови, але це йому не перешкодило вчасно підготуватися до столичного дербі.

В "блакитних" значних втрат не було. Матч через травму пропускав тільки екс-гравець "Шахтаря" Матузалем.

Початок гри, відверто говорячи, не вразив. При першому погляді на гру на початку матчу навіть не виникало почуття, що це римське дербі. Ні "лаціали", ні "романісти" не поспішали атакувати, немов нікому перемога в цьому матчі й не потрібна була. Особливо, напевно, "Ромі"?!

Перші моменти активності були пов'язані з взаємними грубощами. По попередженню урвали Тоннето й Ледесма, вже на 6-й і 7-й хвилині відповідно. Від "лаціалі" дісталося знову Тотті. Після цього на якийсь час перевага перейшла до номінальних господарів. На 19-й хвилині "Рома" могла відкрити рахунок голам у цьому матчі. Вучініч пробив головою в падінні з лінії вратарського майданчику після навісної передачі Пануччі. Але голкіпер гостей зіграв блискуче!

Відразу ж через декілька хвилин небезпечною атакою відповіли "блакитні", Броккі виконав верхову передачу на дальню стійкуу, а там ніхто не перешкодив Сарате пробити головою. Але м'яч рикошетом від газону пішов повз ворота.

В середині тайму арбітр призначив по штрафному удару на користь обох сторін. Але "обидві сторони" так і не скористалися цим: Сарате пробив у стінку, а представник господарів Баптішта нехитрим ударом "послав" м'яча вище воріт.

Більше всього небезпеки в складі "Лаціо" у воріт суперника створював аргентинський нападник - Сарате. На 30-й хвилині йому вдалося продертися крізь редути "романістів" і завдати удару низом з лінії карного майданчику, але точно в руки Доні. Вучініч відповів ударом вище воріт також з-за меж карного.

Більше перший тайм особливо нічим і не запам'ятався. У другому не пройшло й трьох хвилин як "Рома" вийшла вперед. Спочатку Де Россі спробував вивести на удар Брігі, але того випередив швейцарець Ліхтштайнер. А вже в наступній атаці після навісної передачі зліва капітана "романістів" Жуліо Баптіштой було забито єдиний вирішальний м'яч в цій зустрічі.

"Лаціо" на гол "Роми" відповів дуже небезпечним моментом за участю усе того ж Сарате й серією грубих фолів, за що протягом трьох хвилин арбітр нагородив авторів попередженнями.

На 66-й хвилині "орли" залишилися в меншості, другий гірчичник Ледесмі дав йому можливість раніше відпочівати. Проте "лаціали" активізувалися й Роккі міг забивати. Він ефектно пробивав з лінії штрафної площі в дальню дев'ятку, але м'яч пролетів в сантиметрах над поперечиною. Чудовий шанс був у Пандєва, але Горан після паса Роккі метрів з 11 попав в голкіпера.

"Вовки" відповіли класною контратакою два на два. Вучініч видав відмінну предачу в центр на Менеза, але француз вихід сам на сам програв Каррісо! Потім арбітр зрівняв кількість гравців в обох командах. Наприкінці зустрічі за грубий підкат проти Розегнала був вйлучений Перотта в складі "романістів".

У цілому це не перешкодило "Ромі" довести гру до прийнятного результату.

Голи: Баптішта (50)

"Рома": Доні, Пануччі (Касетті, 78), Мексес, Жуан, Тонетто, Брігі, Де Россі, Баптішта, Перротта, Вучініч (Таддеї, 88), Тотті (Менез, 76)

"Лаціо":
Каррісо, Ліхтштайнер, Сівілья, Розегнал, Раду, Броккі (Дабо, 81), Ледесма, Маурі (Мені, 60), Пандєв, Ромкі (Індзагі, 83), Сарате

Попередження: Тонетто (6), Ледесма (7), Раду (54), Ліхштайнер (57),

Вилучення: Ледесма (66), Перрота (87)