Українська правда

Федорів перейшов у "Амкар" заради ігрової практики

Сергей Шемшученко — 26 грудня 2008, 12:35

Захисник пермського "Амкара" Віталій Федорів уклав контракт із четвертою командою Росії, щоб отримувати більше ігрової практики.

Наприкінці минулого сезону футболіст київського "Динамо" виступав за "Амкар" на правах оренди.

Про це сам футболіст розповів виданню "Блік".

"Думаю, що сезон у Пермі можу занести собі в актив. Зумів довести, що можу виступати на рівні російської прем'єр-ліги. "Амкар" скористався тим, що мав першочергове право викупити мій трансфер" - розповів гравець.

"У результаті я підписав з пермським клубом контракт на три роки. Сподіваюся, що в майбутньому сезоні у мене буде регулярна ігрова практика. Адже пробитися в основу "Динамо" мені було дуже складно", - повідомив Федорів.

"Конкуренція зараз у "Динамо" просто божевільна. Чекати ж свого часу 2-3 роки - це не для мене. Адже можна елементарно пересидіти в дублі. Хоча не можу сказати, що тренерський штаб "Динамо", коли я грав в Пермі, забув про футболіста Федоріва. Мені дзвонив Юрій Калітвінцев", - додав захисник.

За словами українського легіонера "Амкара", у команді дуже дружний колектив.

"В команди була поставлена гра. Ми не втомлюємося один від одного. Немає нескінченних заїздів на базу. Наприклад, якщо матч був у суботу, ми вирушали на базу в п'ятницю увечері. Тренувалися, вечеряли і залишалися на ніч", - додав Федорів.