Українська правда

Євро-2009 відбудеться на п'яти стадіонах

Сергей Шемшученко — 3 лютого 2009, 09:16

Юнацький чемпіонат Європи 2009 року, який влітку відбудеться на Донеччині, готуються прийняти п'ять арен - у Донецьку це "Донбас-Арена" (у разі її повної готовності тут відбудеться фінальний поєдинок), РСК "Олімпійський" та "Металург", у Маріуполі - стадіони "Іллічівець" і "Західний".

Нещодавно їх відвідали представники телеканалу Eurosport, котрий транслюватиме наживо дев'ять матчів турніру, повідомив віце-президент обласної федерації Іван Гайворонський.

Він також оприлюднив список готелів, де влітку розміщуватимуться учасники чемпіонату, члени делегацій, арбітри, офіційні представники та почесні гості УЄФА. Згідно з вимогами Європейського футбольного союзу, всі гравці мешкатимуть в одному місці.

В Донецьку їх поселять до готелю "Атлас", у Маріуполі - до "Спартака", де також базуватиметься штаб УЄФА й оргкомітету. До послуг відповідальних осіб та решти гостей - донецькі готелі "Ліверпуль", "Єва", "Вікторія" та "Донбас-Палас".


Для підготовки до матчів Євро-2009 командам будуть надані стадіони ФК "Олімпік" і ФК "Титан", а також арена бази "Металурга" в Донецьку; в Маріуполі - стадіони "Азовець" та два тренувальних поля ФК "Іллічівець".

Нагадаємо, що значну частину витрат на оренду стадіонів у Донецьку й Маріуполі, проживання, харчування й перевезення учасників бере на себе УЄФА. А решту видатків із бюджету проведення змагань органи влади Донеччини планують покрити за рахунок реалізації комерційних прав Євро-2009.

Попередня дата проведення жеребкування фінального турніру - 12 червня. Фінальний турнір Євро-2009 пройде з 21 липня по 2 серпня.

ФФУ