Українська правда

Юнацька збірна України відлетіла до Португалії

Сергей Шемшученко — 9 лютого 2009, 16:12

У понеділок, 9 лютого, юнацька збірна України (футболісти 1993 року народження) вирушає до Португалії, де проведе два спаринги з голландськими однолітками.

Обидві зустрічі пройдуть у курортному містечку Алгарве, що на півдні країни, 10 та 12 лютого. Наставник «синьо-жовтих» Олександр Лисенко викликав на збір 18 виконавців, переважна більшість яких два тижні тому брала участь у Кубку Егейського моря в Туреччині. Кістяк команди складають представники донецького "Шахтаря" та київського "Динамо".

Нагадаємо, що наші юнаки готуються до відбірної кампанії Євро-2010 (U-17), яка стартує 17 жовтня цього року. Українці змагатимуться у 7-й групі. На підопічних Лисенка очікують двобої зі Словенією, Францією та господарем турніру - Естонією. До еліт-раунду кваліфікуються по два переможці від кожного з 13-ти квартетів, а також дві найкращі треті команди. Вирішальні баталії Євро-2010 (U-17) пройдуть у Ліхтенштейні.

Склад збірної України

Воротарі: Євген Волинець ("Динамо" Київ), Павло Костюк ("Карпати" Львів);

Захисники: Денис Балан (ДЮСШ-11 Одеса), Антон Братков ("Динамо"), Ілля Глушицький ("Шахтар"), Сергій Губанов ("Дніпро" Дніпропетровськ), Сергій Шевцов ("Арсенал" Харків);

Півзахисники: Ростислав Багдасаров, Сергій Лендєл, В'ячеслав Чурко (усі - "Шахтар"), Владислав Калитвинцев, Євген Мирослін (обидва - "Динамо"), Юрій Покладок ("Карпати"), Микита Полюлях ("Дніпро"), Борис Тащі (ДЮСШ-11);

Нападаючі: Юрій Козел ("Карпати"), Іван Луканюк ("Шахтар"), Юрій Яковенко ("Арсенал" Київ).

ffu.org.ua