Українська правда

Донбас уже готовий до юнацького Євро-2009

Сергей Шемшученко — 5 березня 2009, 12:23

У Донецьку пройшло засідання Оргкомітету з підготовки та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2009 року серед 19-річних.

Як відомо, турнір восьми найкращих юнацьких збірних континенту пройде з 21 липня по 2 серпня у найбільших містах Донбасу - Донецьку та Маріуполі. Фінальний матч, до слова, прийматиме донецький РСК "Олімпійський".

За інформацією Оргкомітету, вже укладені відповідні договори з готелями, де зупиняться футболісти, арбітри, співробітники УЄФА і почесні гості. Визначені і арени турніру: крім "Олімпійського" матчі проходитимуть на донецькому стадіоні "Металург", а в Маріуполі - на "Іллічівці" та "Західному". А також - тренувальні бази: для підготовки до матчів командам будуть надані стадіони ФК "Олімпік" і ФК "Титан", арена бази "Металурга" в Донецьку; в Маріуполі - стадіони "Азовець" та два тренувальних поля ФК "Іллічівець".

Командами опікуватимуться так звані вітальні комітети, сформовані на базі навчальних закладів. Жеребкування чемпіонату відбудеться 12 червня у готелі "Донбас Палас".

Організатори турніру чекають близько п'яти тисяч уболівальників, яким буде запропонована різноманітна культурна програма. Гостям Донецька і Маріуполя допоможуть півтори тисячі волонтерів.

Як повідомив перший віце-президент та виконавчий директор Федерації футболу України Олександр Бандурко, на фінальний матч Євро-2009 має намір приїхати і президент УЄФА Мішель Платіні.

ffu.org.ua