Українська правда

Суркіс вимагає від клубів грамотно складати контракти

Сергей Шемшученко — 6 березня 2009, 09:51

Президент ФФУ Григорій Суркіс вимагає від українських клубів юридично грамотно складати контракти із гравцями. Про це керівник федерації заявив під час засідання власників клубів Прем'єр-ліги 5 березня у Києві, коментуючи зняття шести очок з одеського "Чорноморця".

"На жаль, нинішній сезон ознаменований низкою правових порушень, допущених нашими клубами. Звичайно, національна федерація намагається захищати учасників змагань, але що можна зробити, якщо менеджмент клубу свідомо й системно ігнорував спочатку рішення Палати суперечок ФІФА, прийняте ще у листопаді 2006 року, а згодом і вердикт Арбітражного спортивного суду, що й призвело до санкцій Дисциплінарного комітету ФІФА", - сказав Суркіс.

За його словами, ФФУ та клуби мають неухильно дотримуватися вимог ФІФА та УЄФА, повідомляє прес-служба ФФУ.

"Правовий нігілізм є просто вбивчим для футболу. Цей вірус може викликати непередбачувані наслідки. Якщо клуб не може або не хоче виконувати рішення міжнародних футбольних інституцій, виникає ланцюгова реакція, санкції поширюються на національну асоціацію, яка, зі свого боку, зобов'язана нести відповідальність і за фінансові зобов'язання клубів", - додав президент ФФУ.

На його думку, штрафні санкції - ще півбіди. "А от відлучення збірних команд і клубів від міжнародних змагань - це справжня катастрофа. Тому я наполегливо рекомендую всім клубам поставити питання грамотного юридичного супроводу контрактів на рейки компетентності й твердої виконавчої дисципліни", - підсумував Суркіс.