Українська правда

Мирон Маркевич: У Годуляна низька кваліфікація

Сергей Шемшученко — 6 березня 2009, 11:52

Суддівство

У мене немає підстав говорити про упередженість - тільки про низьку кваліфікацію арбітра. Якщо людина зі свистком виходить на поле і не розуміє, що творить - це сумно. Як правило, про наших арбітрів намагаюся не говорити - марна справа.

Перший гол нам забили після розіграшу штрафного, якого не було і близько. Він із пальця висотаний: мовляв, якщо людина впала, отже, потрібно свистіти. У ключовому епізоді з вилученням нашого гравця, який остаточно зламав гру, все було з точністю до навпаки: оштрафувати варто було динамівського нападника, а не показувати червону картку захиснику "Металіста". Тим часом, той же суддя торік нам все зіпсував у Донецьку. Ми вигравали 2:0 - і раптом отримали у свої ворота надуманий пенальті.

Завдання

Кров з носа що-небудь обов'язково виграти - так питання не стоїть. Якщо команда збирає повний стадіон - вже добре. Я завжди кажу своїм футболістам: буде гра - прийде результат. Мабуть, найважливішим турніром, як і скрізь в Європі, є національний чемпіонат. Від успіхів у ньому залежить решта всього.

Преміальні за Кубок УЄФА

Безкоштовно ніхто не грає: преміальні були. Вище за звичайні, але не захмарні. Президент клубу зараз для нас базу будує, дитячу футбольну школу, стадіон оновлює до Євро-2012. Інвестиції в майбутнє "Металіста" набагато важливіші, ніж преміальні. Це теж треба розуміти.

Олійник

Без нападу грати дуже складно. "Чистого" форварда в класичному тлумаченні цього слова у нас просто немає. З різних причин не змогли вийти на поле атакувальні півзахисники Девіч та Олійник. Джексон Коельо, який грав сам, теж волів атакувати з глибини.

Кияни погодилися продати Олійника з умовою, що проти "Динамо" у цьому чемпіонаті України він грати не буде. Взагалі-то досить дивна практика, якої ніде у світі немає, тільки в Україні. Ви сповна розплачується за товар, однак користуватися ним можете із застереженнями. Хіба не дурість?

"Динамо" і "Шахтар"

Наздогнати "Динамо", звичайно, нереально. Золоті медалі динамівцям можна вручати хоч сьогодні.

Протистояти "Шахтарю" буде дуже складно. У гірників дуже потужний кадровий потенціал - практично два склади кваліфікованих футболістів, якими можна варіювати в чемпіонаті та єврокубку. У мене такої можливості немає: під рукою лише 14 - 15 гравців, на яких можу розраховувати за великим рахунком. Але все одно будемо бодатися за друге місце, а надто, що у другому колі приймаємо "Шахтар" у себе вдома.

За матеріалами "СЭ" в Украине"