Українська правда

Помер капітан "Дніпра" 1980-х Антон Шох

Сергей Шемшученко — 8 березня 2009, 10:33

7 березня раптово помер легендарний капітан "Дніпра" кінця 1980-х років Антон Шох.

Рівно два місяці тому Антону Шоху виповнилося 49 років - екс-гравець, а нині тренер перебував у самому розквіті сил і на початку великого шляху. На початку року він очолив казахстанський клуб "Атирау", а потім взяв під своє керівництво і молодіжну збірну цієї країни. Але перший же матч його клубу став для Шоха останнім. Відразу після закінчення двобою "Восток" (Усть-Каменогорськ) - "Атирау" (2:2) Антону Шоху стало зле. Всі зусилля лікарів були марні.

На батьківщині, в Казахстані, Антона Шоха дуже цінували й шанували за життя. Назавжди він увійшов і в історію "Дніпра" як автор "кришталевого" голи у фіналі Кубку СРСР 1989 року, коли могутнім ударом здалека приніс нашій команді заповітний трофей. А за кілька днів до цього матчу з московським "Торпедо" у Антона померла мати. Гравець 5 днів взагалі не тренувався, але наставник "Дніпра" Євген Кучеревський довірив йому звичне місце на полі та капітанську пов'язку.

Антон Рохусович Шох
Народився 7 січня 1960 року. Помер 7 березня 2009 року.
Виступав за клуби: Хімік (Джамбул), Кайрат (Алма-Ата), Дніпро (Дніпропетровськ), ЛАСК (Лінц, Австрія), Металург (Запоріжжя), Цафрірім (Холон, Ізраїль), Ротор (Волгоград), Ворскла (Полтава), Нива (Тернопіль), Кремінь (Кременчук), РоПС (Рованіемі, Фінляндія), СК Миколаїв.
Чемпіон СРСР 1988 року.
Володар Кубку СРСР 1989 року.
Тренерська кар'єра: СК Миколаїв, Спартак (Орєхово-Зуєво), Новбахор (Наманган), Атирау, Содовік (Стерлітамак), Ротор (Волгоград), Сокол (Саратов), національна збірна Казахстану (2004-2005)
Головний тренер молодіжної збірної Казахстану (2004-2005).
З січня 2009 року - головний тренер "Атирау".
З лютого 2009 року - головний тренер молодіжної збірної Казахстану.

fcdnipro.ua