Українська правда

"Шахтар" завдяки голу Срни переміг "Ворсклу"

Сергей Шемшученко — 22 березня 2009, 18:01

Центральним у 21 турі вважався, звичайно, матч у Донецьку, де місцевий "Шахтар" приймав полтавську "Ворсклу". До цього туру команди підійшли на другому та п'ятому місцях відповідно, а відстань між суперниками була лише три очки. От тільки сподівань ця зустріч не виправдала.

"Ворскла" на перших хвилинах хотіла закріпити свою перевагу у центрі поля, але донеччани, які останнім часом набрали непоганий хід, досить швидко відтіснили полтавчан до їхніх воріт. Увесь перший тайм перевага була на боці господарів поля, але створювати моменти їм вдавалося дуже рідко.

Взагалі цікавого у першому таймі було небагато. Перший небезпечний момент стався лише на 34 хвилині, коли Срна навісив зі штрафного точно на голову Чигринському. Дмитро перебував сам і мав можливість відкрити рахунок, але пробив трохи вище поперечини.

А от кінець тайму виявився веселішим. Можна пригадати по два удари у обох команд. У гостей пробивали Янузі головою та Цуррі здалеку ногою - обидва неточно. "Шахтар" же міг забити на 41 хвилині. Срна розіграв штрафний із Рацом, Разван прострілив зліва у воротарський майданчик, але пробити так нікому і не вдалося. Ще був один удар у Селезньова у руки голкіперу полтавчан.

Другий тайм розпочався з голу, який і вирішив долю поєдинку. Срна зі штрафного метрів з двадцяти п'яти спіймав на протиході Долганського і поцілив у кут воріт. "Шахтар" вийшов уперед.

І хоча у "Ворскли" ще був майже цілий тайм на те, щоб відігратися, нічого полтавчанам не вдалося зробити. Навіть моментів напівгольових у них не було. А от "гірники" не раз могли подвоїти рахунок. Срна пробивав ще раз зі штрафного, але цього разу Долганський добре зіграв, потім Гай з декількох метрів пробив трохи вище воріт.

Під кінець матчу шанси у "Шахтаря" на гол мали Ілсіньо (пробив вище), Гладкий (пробив після кутового повз стійку), Селезньов (голкіпер відбив). Так матч і завершився з мінімальною перевагою "помаранчево-чорних". "Шахтар" відірвався від "Металіста" вже на п'ять очок, але у харків'ян ще гра у запасі.

"Шахтар" - "Ворскла" 1:0 (0:0)

Гол: 1:0 - Срна (48)

"Шахтар": П'ятов, Срна, Чигринський, Чижов, Рац, Хюбшман, Гай, Вілліан, Ілсіньо (Жадсон, 73), Селезньов (Кастільо, 79), Морено (Гладкий, 72)

"Ворскла": Долганський, Деспотовскі, Даллку, Краснопьоров, Кулаков, Цуррі, Янузі (Локтіонов, 68), Бойко, Ярмаш, Чеснаков, Єсін

Попередження: Чижов (39), Жадсон (90)