Українська правда

Луческу: "Ворскла" практично нічого не створила за всю гру

Сергей Шемшученко — 22 березня 2009, 20:15

Перемогу над "Ворсклою" з рахунком 1:0 головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу назвав битвою за три очки.

"Цю гру можна поставити в один ряд із двобоями проти "Іллічівця" та "Дніпра" - битва за три очки. Ми сьогодні грали з бойовою, дуже добре організованою командою. Якщо не брати до уваги ті чотири м'ячі, що вони пропустили від "Динамо", то вони в чемпіонаті пропустили менше усіх. Знали, що гра буде дуже складною.

"Ворскла" - команда амбіційна, агресивна, котра знає, що потрібно робити на футбольному полі. Складно було розкрити їхню оборону, та й наші нападники в першому таймі грали зовсім не так, як ми просили. Вони намагалися просто грати в якийсь силовий футбол, а Даллку і Бойко виявилися потужніше наших форвардів. Їм легше було переривати наші атаки, ніж нашим нападникам приймати м'яч.

У другому таймі стали рухатися краще, особливо попереду. Могли ще забити кілька голів. Притім, що "Ворскла" практично нічого не створила за всю гру. Тому придбанням трьох оочк я задоволений. Це значить, що в команди буде гарний морально-вольовий дух і ентузіазм на наступні ігри. Ще задоволений тим, що після гри з ЦСКА, помінявши дев'ять гравців, дав можливість пограти тим, хто останнім часом задіяний менше. Плюс футболісти, що грали з ЦСКА, природно були утомлені - і фізично, і морально, тому я вирішив зробити таку ротацію", - цитує Луческу офіційний сайт "Шахтаря".

Також Луческу розповів чому він випустив на поле Нері Кастільо лише на 15 хвилин.

"Він (Кастільо) завтра зранку летить у збірну. Нері до кінця ще не готовий, особливо для таких умов, що зараз - навесні: поля, вітер. Так, звичайно, якщо він буде заслуговувати, то буде грати. Я подарунків не роблю."