Українська правда

"Шахтар" не планує поповнення та українізації

Сергей Шемшученко — 27 березня 2009, 09:51

Головне завдання тренерів донецького "Шахтаря" - досягнення спортивного результату. При цьому тренери можуть як знаходити футболістів, так і запрошувати їх з академії клубу.

Про це розповів генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін, коментуючи можливу українізацію складу чинних чемпіонів.

"Головне завдання тренерів - досягнення спортивного результату. А як він це зробить - це питання самого тренера. Йому надається можливість як знаходити футболістів, так і запрошувати їх з нашої Академії", - наводить слова Палкіна сайт донеччан.

За його словами, головний критерій при формуванні складу - рівень гравців, які результати вони в змозі дати. "Якщо серед футболістів "Шахтаря" почнуть переважати випускники нашої Академії, будемо лише раді", - додав він.

Також Сергій Палкін прокоментував можливі придбання "Шахтаря" у літнє трансферне вікно.

"Сьогодні це украй складно планувати. Можливо хтось з футболістів отримає пропозиції із закордонних клубів і покине "Шахтар". Або, не дай Бог, хтось отримає травму... Тоді ми вирішуватимемо питання про необхідні придбання. Але на сьогодні "Шахтар" повністю укомплектований виконавцями високого рівня", - сказав гендиректор клубу.

Як вважає Палкін, гравцями "Шахтаря" цікавляться багато клубів. "А за командами, в яких сьогодні виступають колишні футболісти "Шахтаря", ви самі можете зробити висновок".