Українська правда

Нефартовий для "Динамо" рефері

Сергей Шемшученко — 15 квітня 2009, 09:34

Стали відомі арбітри, які будуть працювати на повторному матчі 1/4 фіналу Кубку УЄФА між "Динамо" і французьким ПСЖ.

Арбітр у полі - бельгієць Франк Де Блекере (Frank De Bleeckere). Майбутній рефері народився 1 липня 1966 року, а суддівством на професійному рівні займається з 1984-го року. Франку знадобилося 14 років, щоб отримати статус ФІФА. Дебютувавши на міжнародній арені в 2000 році, з тих пір Де Блекере працював на більш ніж 80-ти матчах найвищого рівня, зокрема фінальній частині чемпіонату світу-2006 і чемпіонату Європи-2008.

За цей час бельгієць обслуговував два поєдинки за участю "Динамо". В рамках 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів 2004/2005 київська команда під "наглядом" Де Блекере програла на стадіоні імені Лобановського турецькому "Трабзонспору" з рахунком 1:2.

В активі у Франка і матч 1/4 фіналу Кубка України, коли "Динамо" у Сімферополі програло "Таврії" з рахунком 0:2. Також можна пригадати і турнір Кубка Першого каналу - в 2006 році Де Блекере обслуговував поєдинок двох одвічних суперників, "Динамо" і "Спартака", який закінчився внічию 1:1.

Допомагати головному арбітру будуть його співвітчизники - Петер Германс (Peter Hermans) і Данні Хуенс (Danny Huens), які також працювали з Де Блекере і на згадуваному матчі Кубка України. Четвертий арбітр - Люк Воутерс (Luc Wouters).

Контроль за організацією матчу покладено на поляка Станіслава Спечика (Stanislaw Speczik), а обов'язки суддівського спостерігача виконає пам'ятний українським футбольним уболівальникам Руне Педерсен (Rune Pedersen) з Норвегії, повідомляє інформаційний відділ ФК "Динамо" (Київ).