Українська правда

Уболівальників "Шахтаря" та "Вердера" розведуть по аеропортах Стамбула

Сергей Шемшученко — 13 травня 2009, 10:52

У Стамбулі вже щосили відчувається наближення фіналу Кубка УЄФА, а по всьому місту вже розклеєні афіші, повідомив консул України в Стамбулі Денис Чорний.

Уже 8 травня, наступного дня після виходу команд у фінал, представники "Вердера" з "Шахтарем", УЄФА і консульств України і Німеччини зустрілися для проведення усіх формальних процедур і інспектування стадіону, яким усі сторони залишилися задоволені.

Ажіотажу з квитками в Стамбулі не спостерігається. У вільному продажі квитки закінчилися ще в лютому - незабаром після появи в касах. Фіналісти викупили свої резерви і вже поширюють серед своїх уболівальників. За інформацією українського генконсульства, уболівальників "Шахтаря" буде більше, ніж фанів "Вердера". Самі турки, до речі, більш прихильно відносяться до команди Луческу. Тут добре пам'ятають румунського фахівця, що працював з "Галатасараєм" і "Бешикташем".

Охорону порядку будуть забезпечувати дві тисячі поліцейських і безліч приватних охоронних структур. Для уболівальників готуються різні буклети, що допоможуть краще вивчити визначні пам'ятки міста.

Щоб уникнути зіткнень, уболівальників "Шахтаря" і "Вердера" будуть намагатися розвести в часі прильоту. Шанувальники донецької команди будуть прибувати в аеропорт, розташований в азіатській частині міста, а "Вердера" - в європейській. До стадіону і назад, як обіцяють турки, них будуть супроводжувати поліцейські.

sovsport.ru