Українська правда

Чигринський: Після голу бременців пішла нервова гра

Сергей Шемшученко — 21 травня 2009, 04:55

Центральний захисник "Шахтаря" Дмитро Чигринський після перемоги над "Вердером" у фіналі Кубка УЄФА зізнався, що гра вийшла нервовою і надзвичайно напруженою, однак головним враженням стала її кінцівка.

"Ми зробили велику справу, вигравши Кубок УЄФА. Торік цей трофей виграв "Зеніт", три роки тому - ЦСКА, і тоді усім щось подібне здавалося неймовірним. Я усвідомлюю, що потрібно пройти дуже складний шлях, щоб виграти цей кубок.

Випадково Кубок УЄФА виграти не може ніхто. Навіть добре вивчивши суперника і його сильні сторони, неможливо на сто відсотків убезпечити себе від неприємностей. Напруга буквальна висіла в повітрі. Після голу бременців пішла нервова гра. Ніхто із суперників не хотів ризикувати. У перемогу я повірив тільки тоді, коли Андрій П`ятов вибивав м'яч від воріт, і хтось з моїх партнерів запитав у судді, скільки часу залишився грати. Той показав, що усе. Ми тоді переглянулися із Олександром Кучером - начебто б, усе", - цитує захисника офіційний сайт УЄФА.

Для Чигиринського і Ко на цьому етапі футбол ще не закінчений.

"У чемпіонаті України в нас уже немає турнірних задач - на жаль, ми зайняли лише друге місце, хоча й пробилися в Лігу чемпіонів. Однак попереду фінал Кубка України. Це дуже важливий трофей, і ми маємо намір його виграти. Саме тому зараз нема сенсу щось бурхливо святкувати - якщо завоюємо національний кубок, тоді вже можна буде відзначити своєрідний "дубль".