Українська правда

Вагнер Лав став найкращим бомбардиром Кубку УЄФА

Сергей Шемшученко — 21 травня 2009, 09:43

Нападник московського ЦСКА Вагнер Лав став найкращим бомбардиром останнього розіграшу Кубку УЄФА. На рахунку бразильця виявилося 11 голів - на чотири менше, ніж забив Юрген Клінсманн за "Баварію" у переможному для неї сезоні 1995/96.

Три з своїх 11 голів Вагнер забив у ворота "Нансі" в грудні, коли ЦСКА став п'ятою командою, якій вдалося набрати 12 очок у чотирьох матчах групового етапу. Друге місце у суперечці бомбардирів з дев'ятьма точними ударами посів форвард "Гамбурга" Івіца Оліч. Свої восьмий і дев'ятий м'ячі хорват провів у другій півфінальній грі з "Вердером", в якій його клуб поступився з рахунком 2:3, не потрапивши у фінал.

Обидва фіналіста - "Шахтар" і "Вердер" - починали сезон у Лізі чемпіонів УЄФА, тому їх представників майже немає в списках найрезультативніших гравців сезону. Виняток становить лише Дієго, на чиєму рахунку шість точних ударів плюс ще один в Лізі чемпіонів. Але плеймейкер бременців пропустив фінал через дискваліфікацію.

Більше за Вагнера в одному сезоні Кубку УЄФА забивали лише чотири футболіста. Рекордним назавжди залишиться результат Клінсманна - 15 голів. За ним ідуть Джон Ворк (14), Дерлей (12) і Вальтер Пандіані (12). В залік йдуть тільки голи, забиті в матчах основної сітки турніру.

uefa.com