Українська правда

Івано-франківський "Факел" виграв чемпіонат України з футболу серед студентів

Сергей Шемшученко — 21 травня 2009, 16:22

Переможцями VIII чемпіонату України серед команд вищих навчальних закладів стали футболісти "Факела" з Івано-Франківська. Це вже друга перемога представників Національного технологічного університету нафти та газу, які також вигравали першість 2007 року.

Цьогорічний студентський чемпіонат зібрав 14 команд, поділених на дві групи.

Змагання попередньої частини проходили упродовж вересня - травня, а фінальний турнір за участі чотирьох колективів (по два найкращих із кожної групи) відбувся 16-18 травня у Києві та області.

У першому півфіналі переможець західної групи - Тернопіль-Педуніверситет - з рахунком 2:0 здолав "Меркурій" з Києва, другу команду групи "Б". В іншій зустрічі тріумфатор столичний МАУП поступився "Факелу", другій команді групи "А" - 0:2. Все вирішила серія пенальті МАУП взяли своє у матчі за третє місце, розгромивши у київському дербі "Меркурій" - 4:0.

Натомість у фіналі, який проходив на полі футбольного комплексу "Борекс" у Бородянці, дві західноукраїнські команди, попри змістовну гру, так і не забили за 90 хвилин жодного голу. В серії післяматчевих пенальті Тернопіль-Педуніверситет поступився "Факелу" - 3:4. У складі газовиків перемогу святкували і троє майстрів спорту міжнародного класу - Ігор Гребінський, Ігор Худоб'як та Микола Ревуцький, переможці Універсіади 2007 року в Бангкоку.

На церемонії нагородження, окрім медалей, грамот Всеукраїнської футбольної асоціації студентів (ВФАС) та призів за підготовку призерів, були й індивідуальні нагороди. Найкращим голкіпером турніру названо Михайла Макогона із Івано-Франківська, найкращим гравцем - Василя Чорного із Тернополя, а найкращим бомбардиром із 8 голами став Аркадій Закамський із харківської Зооветакадемії.

Президент ВФАС Віталій Пилипенко зазначив, що переможець фінальної частини чемпіонату України, який вже вчетверте проводився за системою "осінь-весна", отримав право представляти нашу країну на чемпіонаті Європи серед університетів, який відбудеться з 20 по 26 липня у польському Вроцлаві.

Переможцями попередніх студентських змагань ставали: 2006 - МАУП (Київ), 2007 - "Факел-ІФНТУНГ" (Івано-Франківськ), 2008 - "Зооветакадемія" (Харків).

zik.com.ua