Українська правда

Гравці "Шахтаря", "Динамо" і "Металіста" подорожчали після Кубку УЄФА

Сергей Шемшученко — 22 травня 2009, 09:30

Неймовірно успішний єврокубковий сезон для України, в якому "Шахтар" став переможцем Кубка УЄФА, "Динамо" - його півфіналістом, а "Металіст" дійшов до чвертьфіналу престижного єврокубкового трофея, помітно відбилося і на трансферній вартості гравців українських клубів.

Згідно оцінкам авторитетного порталу transfermarkt.de, який визначає вартість гравців виходячи з різних критеріїв, таких як вік, вартість попереднього трансферу, досягнення, престижність клубу і чемпіонату, рівень національної збірної і т.д., найбільший прогрес тут у футболістів "Шахтаря", що і не дивно.

Загальна вартість гравців клубу збільшилася майже на 20 млн і тепер дорівнює 112 млн євро. Збільшилася вартість і гравців "Динамо". Якщо до євросезону вона складала 58 млн, то після нього - 93 млн 375 тис євро. У "Металіста" подібний показник збільшився більш ніж удвічі: з 20 млн до 47.

Вже більше півтора року найдорожчим футболістом серед тих, хто виступає в Україні є капітан "Шахтаря" Даріо Срна. Його трансферна вартість оцінюється в 13 млн 500 тис євро. Хоча, якщо вірити повідомленням в ЗМІ, після тріумфу у Кубку УЕФА за нього вже пропонують близько 20 млн.

Далі йде бразильський контингент "Шахтаря" Фернандіньо (10 млн), Вілліан (9 млн), Ілсіньо (9 млн) і Жадсон (8 млн).

У динамівців лідером по цьому показнику є гвінеєць Ісмаель Бангура (або "Бангуренко", як його називають уболівальники київського клубу). Форвард оцінюється в 8,5 млн євро. За ним йдуть бразилець Гільєрме (8 млн), Артем Мілєвський (7), Огнен Вукоєвіч (7) і Тарас Михалик (6).

У "Металіста" ж найдорожчим гравцем є кращий його бомбардир і головна зірка клубу бразилець Жажа Коельо. Його трансферна вартість 6 млн євро. Один з кращих захисників чемпіонату Папа Гуйє оцінюється в 5,5 млн, а форвард збірної України Марко Девіч - 4,5 млн євро.

newsru.ua