Українська правда

На стадіоні "Шахтаря" будуть випікати хліб і виробляти ковбаси

Сергей Шемшученко — 22 травня 2009, 13:51

На територію стадіона "Донбас Арена", що буде зданий в експлуатацію в серпні 2009 року, буде працювати багатофункціональна кухня з ультрасучасною хлібопекарнею (де крім звичайних булочок, готуватимуть піцу й фірмові торти), і цех з приготування ковбас, повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу "Донбас-Арени".

Система харчування на "Донбас Арені" буде організована за принципом повного циклу, всі етапи якого контролюватимуть спеціальні служби стадіону й здійснюватимуться суворо за європейськими стандартами. Ніяких напівфабрикатів тривалого зберігання, консервантів і синтетичних добавок.

"Ми маємо намір використовувати найсучасніші технології, деякі з яких будуть уперше представлені в Україні. Завдяки збалансованому впровадженню передових розробок в IT, енергозбереженні й технологій зберігання, обробки й приготування продуктів, досягатиметься висока якість готових страв за доступними цінами для українських уболівальників, - говорить начальник відділу кейтерингу арени Анатолій Полковников.

Потужності кухні Донбас Арени, що займає цілі два яруси, дозволяють готувати різноманітний асортименти страв від випічки, цукерок і морозива, до суші й різноманітних видів ковбас. Уся продукція, представлена у фастфудах і ресторанах арени, буде винятково власного приготування.

У фастфудах будуть використовувати одноразовий посуд, а в ресторанах страви подаватимуть винятково в дорогій порцеляні й кришталі.

Персонал, що працюватиме в ресторанах, буде одягнений строго. А для офіціантів фаст-фудів зшиють спеціальний одяг у стилі ФК "Шахтар" Крім того, елементи клубного дизайну будуть використані при оформленні всіх закладів громадського харчування.

У матчеві дні гостей стадіону будуть обслуговувати 650 офіціантів і кухарів. В інший час їх кількість буде скорочуватися до 150. Для підготовки персоналу планується залучення іноземних фахівців і консультантів, досвід яких дозволить Донбас Арені стати одним із найкращих стадіонів Європи.

Загалом на Донбас Арені буде 53 фастфуди, Фан-кафе, 4 "Срібні" бари й 3 ресторани - "Діамантовий", "Платиновий" і "Золотий", а також Медіа-кафе й Лаунж-бар.