Українська правда

УЄФА займеться двома екс-партнерами Шевченка

Сергей Шемшученко — 23 травня 2009, 11:59

Два гравця лондонського футбольного клубу "Челсі" - Дідьє Дрогба і Жозе Босінгва - постануть перед дисциплінарною комісією УЄФА за звинуваченням у образі арбітра, передає ВВС.

Мова йде про півфінальний матчі Ліги чемпіонів, коли "Барселона" вже у доданий час зрівняла рахунок і вибила команду Романа Абрамовича з турніру.

Окрім того, УЄФА домагається санкцій і щодо клубу - за негідну поведінку футболістів, а також за те, що глядачі на стадіоні "Стамфорд брідж" кидали предмети на поле.

УЄФА вимагає від гравців та клубу надати відповідь до 29 травня, і 17 червня розгляне справу по суті.
"Челсі" поступився "Барселоні" після серії неоднозначних рішень головного арбітра Тома Хенніна Овребо.
Норвезький суддя проігнорував цілу низку ситуацій, коли футболісти "Челсі" вважали, що їм має бути надане право на 11-метровий. Таким чином, після нульової нічиєї в Іспанії в наступне коло пройшла "Барселона" за рахунок гола, забитого в Лондоні.

Після свистка Дрогба і кілька інших гравців "Челсі" оточили арбітра, висловлюючи своє невдоволення. Вже отримавши попередження, Дробга продовжував словесні нападки на норвезького суддю, і його навіть довелося стримувати вже в тунелі після виходу з поля.

Після матчу тренер "Челсі" Гус Хіддінк висловив думку, що почуття футболіста "можна зрозуміти" - у всякому разі, після принесені вибачень.

Босінгва після матчу в інтерв'ю португальському телеканалу RTP заявив: "Не знаю, це суддя або злодій. У мене немає слів для людини, який була сьогодні на поле".

Потім Босінгва також приніс вибачення і взяв свої слова назад, пише liga.net.