Українська правда

Ахметов не хотів звільняти Луческу

Сергей Шемшученко — 23 травня 2009, 15:55

Президент донецького "Шахтаря" Рінат Ахметов простував інформацію, що наприкінці 2008 року готовий був звільнити головного тренера команди Мірча Луческу, в якого влітку спливав контракт із донеччанами.

"Я щось не пригадую такого моменту, щоб я говорив про те, що хочу зняти тренера. Завжди вірив містеру Луческу і продовжую вірити. Були образливі банери на стадіоні, ми не дуже добре почали національний чемпіонат, але я впевнений, що п'ятдесятитисячний стадіон "Донбас Арена" буде аплодувати хлопцям стоячи", - сказав Ахметов у прямому ефірі програми "Шустер live" на телеканалі "Україна".

За словами власника клубу, Луческу працює в "Шахтарі" вже п'ять років, "у цьому сезоні він продемонстрував дуже хороший результат, після перемоги в трьох чемпіонатах ми виграли ще й Єврокубок".

Як розповів Ахметов, коли був занадто великий тиск на тренера, він "як міг знімав його, але Луческу залишився, і це дуже добре".

"Я відразу сказав, що у випадку негативного результату необхідно запитувати з мене, а не з тренера. Головна заслуга в перемогах "Шахтаря" - наших уболівальників", - наводить слова Ахметова прес-служба "Шахтаря".