Українська правда

Коли верхи не хочуть, а низи не можуть

Сергей Шемшученко — 23 травня 2009, 22:28

Такою перефразованою причиною пролетарської революції можна описати матч чинного чемпіона України із львівським клубом, що веде запеклу боротьбу за виживання у лізі. Власне, динамівське тренерське "не хочуть" видно було зі стартових хвилин - Сьомін випустив більше половини складу не "основи", зокрема Кравченка, Зозулю та Мандзюка (того, що Віталій). Одразу поясню - присутність на полі гравців "дублю" зовсім не значить, що головний тренер чи самі хлопці не хотіли перемогти, але Сьомін точно не хотів ризикувати здоров'ям лідерів півзахисту і нападу на наступний сезон.

Низи - а до матчу "Львів" посідав третє знизу місце, після - друге - явно дуже хотіли і навіть практично змогли. Діючи за принципом "перемога або смерть" львів'яни не боялися йти у сміливі атаки великими силами та гостро контратакувати. Але, клас є клас, і там, де чемпіони нарешті змогли забити, у господарів не вистачило техніки або ж... завадив Богуш. Воротар "Динамо" не раз виручав команду, але місцями і надивачив.

По темі. Перший тайм. Перший реальний момент створили кияни - на 7 хвилині Гіоане розкішним м'яким пасом вивів віч-на-віч із Марущаком Зозулю, але той перекинув не тільки кіпера, але й ворота. Львів'яни відповіли гострим випадом Григорія Баранця, який віддав на Мандзюка (той, що Сашко), але останній пробив повз. У цьому епізоді грубо помилився Асатіані, фактично скинувши головою м'яч у ноги нападнику команди Ковальця. Більше активні господарі толком нічого створити не змогли, а гості, хоч і змогли - не забили.

Обстрілювати добромильські ворота взялися Бангура, Кравченко, Гіоане, але... Тут варто відзначити гру воротаря "Львова" Мар'яна Марущака, який тільки у першій половині гри витягнув із півдесятка небезпечних ударів.

Другий тайм. Просто таки не йшов м'яч у ворота "Динамо" - на 49 та 53 хвилинах Богуш продемонстрував два сейви, другому з яких після удару Валерія Федорчука у дев'ятку можна додати "супер". Але вже за хвилину Стас помилився на виході - на щастя для нього захист підстрахував. Далі хибили львівський Мандзюк, Лупашко, Борис Баранець та Розгон. Або ж знову надійний кіпер "Динамо" не давав себе обіграти на виході Федорчуку, витягнув удар того ж таки Баранця.

"Динамо" створило і реалізувало ледь не єдиний момент за увесь тайм - Тібі відмінно закрутив м'яч у ближню "шістку" зі штрафного! Не так сильно, як може Алієв, але наскільки філігранно!

На жаль, за десяток хвилин, які відділяли гол від свистка рефері, львів'яни змогли організувати лише момент, коли Віталій Розгон на добиванні пробив повз ворота.

ФК "Львів" - "Динамо" - 0:1 (0:0)

Голи: 0:1 - Гіоане (82)

"Львів": Марущак, Ільків, Розгон, Романюк, Жданов, Федорчук, Г. Баранець, Б. Баранець, Лупашко (Ліщук, 87), Худзик (Панас, 84), А. Мандзюк

"Динамо": Богуш, В. Мандзюк, Асатіані, Юссуф, Несмачний (Морозюк, 14), Вукоєвіч, Гіоане, Єрьоменко, Кравченко, Зозуля (Теміле, 86), Бангура (Ярмоленко, 58)

Попередження: Морозюк (57)