Українська правда

Рішення про невиконання гімну у фіналі Кубку України прийняла ФФУ

Сергей Шемшученко — 1 червня 2009, 11:45

Рішення про невиконання гімну Україну перед фінальним матчем Кубку України було прийняте Федерацією футболу України та оголошено представникам клубів.

Про це пише газета "Сегодня", повідомляючи, що ФФУ представляли віце-президент Володимир Лашкул і член виконкому Василь Заброда.

Нагадаємо, причиною такого нововведення було названа присутність у складах обох команд великої кількості легіонерів.

"Аргументація ФФУ виглядає, щонайменше, наївно, - заявив генеральний секретар ФК "Шахтар" Олександр Черкасов. - А що, у минулому році, коли в фіналі зустрічалися "Шахтар" і "Динамо", легіонерів на полі було менше? Моя думка: гра за національний кубок не має проводитися без виконання національного гімну, так прийнято у всьому світі".

"Подібне рішення просто незрозуміло", - каже Андрій Павелко, президент Дніпропетровської обласної федерації футболу, який також був присутній на нараді. - "До чого тут легіонери? Хіба гімн України перед фіналом Кубку виконується тільки для футболістів? Я завжди вважав, що це робиться передусім для глядачів, які прийшли на стадіон".

Перший віце-президент ФФУ Сергій Стороженко заявив, що нічого не знав про скандальне рішення.

"Я приїхав в Дніпропетровськ вдень, вже після наради, - сказав він за кілька годин до фіналу. - І мені відразу повідомили про прийняте рішення. Начебто, така ініціатива виходила від самих команд (в клубах ж запевнили, що їх просто поставили перед фактом, - "Сегодня"). У мене це викликало здивування. Я вважаю, що виконувати гімн України потрібно обов'язково. Тому я негайно вирушив на стадіон і розпорядився, щоб все пройшло як має бути в таких випадках".

Нагадаємо, гімн України таки пролунав перед фіналом кубку.