Українська правда

Суркіс вказав Данілову на недоліки Сум та призначив ще одну комісію

Сергей Шемшученко — 18 червня 2009, 15:26

Федерація футболу України пропонує керівництву прем'єр-ліги у триденний термін створити оргкомітет з проведення суперкубкового матчу та підготувати графік усунення недоліків, які знайшла на стадіоні "Ювілейний" комісія ФФУ.

Окрім того, структура Григорія Суркіса запропонувала прем'єр-лізі призначити відповідальних за виконання робіт та терміново укласти всі необхідні договори із стадіоном, МВС, МНС, ДАЇ, медичними службами.

Таке рішення ФФУ прийняла після отримання результатів інспекції сумської арени. Зокрема, з'ясувалось, що пропускна спроможність арени на сьогоднішній день не відповідає вимогам: у разі виникнення надзвичайної ситуації час загальної евакуації вболівальників становить 21 хвилину при чинному нормативі - 8 хвилин.

План евакуації "Ювілейного" підписаний відповідними органами ще 20 червня 2005 року, тому потребує оновлення.

Окрім того, всі необхідні договори зі службами дотримання безпеки громадського порядку підписані між керівництвом стадіону та ФК "Харків", тож не мають жодного відношення до проведення матчу за Суперкубок.

До 1 липня комісія повторно проінспектує стадіон, і в разі невиконання вищезазначених вимог проведення поєдинку за Суперкубок України на "Ювілейному" буде визнано неможливим, повідомляє ФФУ.

Нагадаємо, проти проведення матчу за Суперкубок України у Сумах виступало київське "Динамо", яке вказувало на погану якість газону. Цей факт пізніше не знайшов підтвердження в ході комісії ФФУ.